macOS High Sierra

Je scherm delen met 'Terug naar mijn Mac'

Als je iCloud gebruikt en verschillende computers met een internetverbinding hebt, kun je het scherm van een van deze computers met andere computers delen.

Als je bijvoorbeeld thuis een Mac hebt die is verbonden met het internet, kun je het scherm van die Mac delen met een Mac op je werk. Je kunt de Mac bedienen, bestanden en mappen verplaatsen, programma's openen en sluiten en de Mac zelfs opnieuw opstarten.

Terug naar mijn Mac configureren

Volg deze stappen op elke computer waarvan je het scherm wilt delen.

1. Kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Delen'.

Open het paneel 'Delen' in Systeemvoorkeuren

2. Selecteer 'Schermdeling' of 'Beheer op afstand'.

3. Selecteer naast 'Stel toegang in voor' de optie 'Alle gebruikers' of 'Alleen deze gebruikers'. Als je ervoor kiest om alleen bepaalde gebruikers toegang tot het scherm te geven, klik je op de knop met het plusteken  of de knop met het minteken  om de lijst aan te passen.

4. Kies 'Weergave' > 'iCloud' om het paneel 'iCloud' in Systeemvoorkeuren te openen.

Open het paneel 'iCloud' in Systeemvoorkeuren

5. Als je nog niet bent ingelogd bij iCloud, voer je de Apple ID in die je met iCloud gebruikt en klik je vervolgens op 'Log in'.

6. Selecteer 'Terug naar mijn Mac' in de lijst met iCloud-voorzieningen die aan de rechterkant verschijnt nadat je hebt ingelogd.

Als je je scherm niet meer wilt delen via 'Terug naar mijn Mac', open je het paneel 'iCloud' in Systeemvoorkeuren en schakel je 'Terug naar mijn Mac' uit.

Verbinding maken met je externe Mac

1. Om je externe computers in de Finder-navigatiekolom weer te geven, kies je 'Finder' > 'Voorkeuren', klik je op 'Navigatiekolom' en selecteer je ten slotte 'Terug naar mijn Mac' in het gedeelte 'Gedeeld'.

2. Open een Finder-venster. Als in het gedeelte 'Gedeeld' van de navigatiekolom geen gedeelde computers worden vermeld, plaats je de aanwijzer op het woord Gedeeld en klik je op 'Toon'.

3. Klik op de externe Mac en klik vervolgens op 'Deel scherm'.

Als je de gewenste Mac niet ziet, klik je op 'Alle' om alle beschikbare computers te zien, selecteer je de Mac waarvan je het scherm wilt delen en klik je tot slot op 'Deel scherm'. Boven aan de lijst worden alle computers weergegeven die met dezelfde Apple ID als jouw computer bij iCloud zijn ingelogd en waarop Terug naar mijn Mac is ingeschakeld.

Voor 'Terug naar mijn Mac' heb je een router nodig die NAT-PMP (NAT-poortkoppelingsprotocol) of UPnP (Universal Plug and Play) gebruikt om voorzieningen te delen. Raadpleeg de documentatie bij je router om te zien of de router NAT-PMP of UPnP ondersteunt.