macOS High Sierra

Externe Apple events toestaan

Je Mac kan Apple events accepteren van programma's die op andere computers worden uitgevoerd. Een Apple event is een taak die op een Mac wordt uitgevoerd, zoals "open this document" of "print".

Als 'Externe Apple events' is ingeschakeld, kan een AppleScript-programma op een andere Mac samenwerken met je Mac. Het programma kan bijvoorbeeld een document op je Mac openen en afdrukken.

1. Open de voorkeursinstellingen voor delen. (Kies hiervoor Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Delen'.)

Open het paneel 'Delen' in Systeemvoorkeuren

2. Schakel het aankruisvak 'Externe Apple events' in.

3. Geef op wie events kunnen verzenden:

• Alle gebruikers: Alle gebruikers op je computer en alle gebruikers in je netwerk kunnen events verzenden.

• Alleen deze gebruikers: Klik op de knop met het plusteken  en kies de gebruikers die events kunnen versturen. Tot 'Gebruikers en groepen' behoren alle gebruikers van je computer. Tot 'Netwerkgebruikers' en 'Netwerkgroepen' behoren de personen in je netwerk.

Zie de AppleScript-website voor meer informatie over AppleScript.