macOS High Sierra

Bestanden delen met andere gebruikers van je Mac

Personen die dezelfde Mac met verschillende gebruikersaccounts gebruiken, kunnen bestanden delen via de map 'Gedeeld' van de computer, via hun map 'Publiek' en via hun aflevermap.

De map 'Gedeeld' van de computer bevindt zich in de map 'Macintosh HD/Gebruikers'. De map 'Publiek' bevindt zich in de thuismap en de aflevermap bevindt zich in de map 'Publiek'.

Een bestand beschikbaar maken voor alle gebruikers van je Mac

Je kunt een onderdeel beschikbaar maken voor andere gebruikers via de map 'Gedeeld' van de computer of via je map 'Publiek'.

• Een bestand in de map 'Publiek' plaatsen: Klik op het bureaublad om er zeker van te zijn dat de Finder actief is, kies 'Ga' > 'Thuismap' en sleep het bestand (of een kopie van het bestand) naar de map 'Publiek'.

• Een bestand in de map 'Gedeeld' van de computer plaatsen: Klik op het bureaublad om er zeker van te zijn dat de Finder actief is, kies 'Ga' > 'Ga naar map', typ "/Gebruikers/Gedeeld", klik op 'Ga' en sleep het bestand (of een kopie van het bestand) naar de map 'Gedeeld'.

De bestanden in de map 'Publiek' van een gebruiker en de bestanden in de map 'Gedeeld' kunnen door alle gebruikers van de Mac worden bekeken, maar kunnen alleen door de eigenaar van de bestanden worden bewerkt of verwijderd.

Bestanden delen met een andere gebruiker van je Mac

Je kunt bestanden via aflevermappen delen met individuele gebruikers.

• Klik op het bureaublad om er zeker van te zijn dat de Finder actief is, kies 'Ga' > 'Ga naar map', typ "/Gebruikers/[gebruikersnaam]/Publiek", klik op 'Ga' en sleep het onderdeel (of een kopie van het onderdeel) naar de aflevermap.

Je kunt wel onderdelen in de aflevermappen van andere gebruikers plaatsen, maar je kunt alleen je eigen aflevermap openen.