macOS High Sierra

Het kleurprofiel van het beeldscherm wijzigen

In het paneel 'Beeldschermen' in Systeemvoorkeuren kun je wisselen tussen verschillende kleurprofielen, waaronder standaardkleurprofielen zoals Adobe RGB, Apple RGB en Cinema RGB, en aangepaste ColorSync-profielen die je aanmaakt wanneer je je beeldscherm kalibreert. Als je meerdere beeldschermen gebruikt, kun je aan elk beeldscherm een ander kleurprofiel toewijzen.

Gedetailleerde informatie over alle kleurprofielen die op je Mac zijn geïnstalleerd (en worden gebruikt door aangesloten camera's, printers en beeldschermen) kun je vinden in ColorSync-hulpprogramma (in de map 'Programma's' > 'Hulpprogramma's'). Zie ColorSync-hulpprogramma Help voor meer informatie.

1. Kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren', klik op 'Beeldschermen' en klik vervolgens op 'Kleur'.

Open het paneel 'Kleur'

2. Selecteer een profiel in de lijst aan de linkerkant.

Als je meerdere beeldschermen gebruikt, kun je aan elk beeldscherm een ander kleurprofiel toewijzen. Je kunt dit doen in het paneel 'Kleur' dat op elk beeldscherm wordt weergegeven.