macOS High Sierra

Via een iPhone of iPad verbinding maken met het internet

Je Mac kan automatisch de persoonlijke hotspot op je iPhone of iPad gebruiken om verbinding te maken met het internet wanneer je Mac en iOS-apparaat zich voldoende dicht bij elkaar bevinden.

Hiervoor moet op je Mac OS X (versie 10.10) of hoger zijn geïnstalleerd en heb je een iPhone of iPad (Cellular-model) nodig met iOS 8 of hoger waarop 'Persoonlijke hotspot' is ingeschakeld (ga in Instellingen naar 'Persoonlijke hotspot').

1. Het is wel belangrijk dat je iOS-apparaat en je Mac met dezelfde Apple ID zijn ingelogd bij iCloud.

2. Klik op het wifistatussymbool  in de menubalk van je Mac en kies vervolgens je iPhone of iPad.

Nadat er verbinding is gemaakt met de persoonlijke hotspot op je iPhone of iPad, kun je in het wifistatusmenu zien wat de batterijlading is van het apparaat en hoe sterk het mobiele signaal is.

Als je de hotspot niet gebruikt, wordt de verbinding met je apparaten automatisch verbroken om de batterijen te sparen.

Opmerking: Het kan zijn dat deze voorziening niet bij alle aanbieders beschikbaar is. Er kunnen extra kosten in rekening worden gebracht. Neem voor meer informatie contact op met je aanbieder.