Time Machine gebruiken om verwijderde of oude bestanden te herstellen

Lees hoe u specifieke bestanden herstelt vanaf uw Time Machine-reservekopie, waaronder vorige versies van die bestanden.

Als u een reservekopie van uw Mac hebt gemaakt met Time Machine, kunt u Time Machine activeren om specifieke bestanden vanaf die reservekopie te herstellen.

Als u alles vanaf uw reservekopie wilt herstellen en niet alleen specifieke bestanden, volgt u de stappen om uw Mac te herstellen vanaf een reservekopie.

Time Machine openen

1. Zorg ervoor dat de Time Machine-reservekopieschijf is aangesloten en ingeschakeld.
  2. Open een venster dat het item bevat (of bevatte) dat u wilt herstellen. Als u bijvoorbeeld een bestand wilt herstellen dat uit uw map 'Documenten' is verwijderd, opent u eerst de map 'Documenten'. Of als u een app gebruikt die automatisch versies van documenten bewaart terwijl u eraan werkt, opent u een versie van dat document.
  3. Kies 'Activeer Time Machine' in het Time Machine-menu Time Machine-symbool. In dit voorbeeld ziet u Time Machine voor de map 'Documenten':
  4. Zoek de items die u wilt terugzetten:
    • Gebruik de tijdlijn aan de rand van het scherm om de items in de Time Machine-reservekopie te zien zoals ze op die datum en tijd waren. De tijdlijn kan ook lokale momentopnamen bevatten.
    • Gebruik de pijlen omhoog en omlaag op het scherm om naar het moment te gaan waarop de inhoud van het venster het laatst is gewijzigd. U kunt ook het zoekveld in een venster gebruiken om een item te zoeken en vervolgens door de tijd bladeren, waarbij u let op de wijzigingen van dat item.
    • Selecteer een item en druk op de spatiebalk om er een voorbeeld van te bekijken, zodat u er zeker van bent dat u het juiste item hebt.
  5. Klik op 'Herstel' om het geselecteerde item te herstellen of Control-klik op het item voor andere opties.