Hulp bij update- en herstelfouten in iOS

Lees hier hoe u update- en herstelfouten in iOS oplost.

Probeer eerst deze stappen

1. Download de nieuwste versie van iTunes. Mogelijk hebt u OS X Mavericks 10.10.5 en hoger of Windows 7 en hoger nodig om iTunes bij te werken.
  2. Als het apparaat niet kan worden hersteld en u krijgt de melding: 'Er heeft zich een onbekende fout voorgedaan [foutnummer]', volgt u deze stappen

Als u de fout nog steeds ziet, probeert u de onderstaande stappen.

Kies het foutnummer of bericht dat u te zien krijgt

Selecteer de fout om te bepalen wat u moet doen:

Controleer of er communicatieproblemen zijn tussen uw apparaat, Apple en iTunes

Als u fout 1671 ziet, is iTunes nog bezig met het downloaden van de benodigde software. Wacht tot de download is voltooid en probeer het opnieuw. Als u wilt weten hoelang het downloaden nog duurt, klikt u op de pijl omlaag in de rechterbovenhoek van iTunes.

Als u een van de onderstaande fouten ziet, kan de computer mogelijk geen verbinding maken met servers van Apple of uw iPhone, iPad of iPod touch:

• 17, 1638, 3014, 3194, 3000, 3002, 3004, 3013, 3014, 3015, 3194, 3200
  • 'Er heeft zich een probleem voorgedaan tijdens het downloaden van de software.'
  • 'Het apparaat komt niet in aanmerking voor de gevraagde build.'

U moet het volgende controleren:

1. Controleer of er communicatieproblemen zijn tussen iTunes en de software-updateservers van Apple.
  2. Controleer of er problemen zijn met de beveiligingssoftware van andere leveranciers.

Als u fout 4037 ziet, kan iTunes uw iOS-apparaat niet bijwerken omdat het is vergrendeld met een toegangscode en het apparaat niet was ontgrendeld voor de update of het herstel. Ontgrendel uw apparaat en probeer het opnieuw. Lees wat u moet doen als u uw toegangscode bent vergeten.

Als u nog steeds een fout krijgt, neemt u contact op met Apple Support.

Controleer uw beveiligingssoftware

Controleer de USB-verbindingen

Als u fout 4005, 4013, of 4014 ziet, volgt u deze stappen.

Als u een van de onderstaande fouten ziet, controleert u de USB-verbinding, USB-kabel en USB-poort of computer:

• 13, 14, 1600, 1601, 1602, 1603, 1604, 1611, 1643-1650
  • 2000, 2001, 2002, 2005, 2006, 2009
  • Een fout met 'ongeldige reactie'

U moet het volgende controleren. Probeer het na elke stap opnieuw:

1. Gebruik de USB-kabel die bij uw apparaat is geleverd. Als u deze niet hebt, probeert u een andere USB-kabel van Apple.
  2. Gebruik een andere USB-poort van de computer. Sluit de kabel niet aan op het toetsenbord.
  3. Gebruik een USB-poort van een andere computer.
  4. Als u de fout nog steeds ziet, controleert u of er andere USB-problemen zijn of problemen met de beveiligingssoftware van andere leveranciers. Vervolgens controleert u de hardware.

Als u nog steeds een fout krijgt, neemt u contact op met Apple Support.

Controleer uw hardware

Als u fout 53 ziet, volgt u deze stappen.

Als u een van de onderstaande fouten ziet, hebt u mogelijk een hardwareprobleem:

• 1, 3, 10, 11, 12, 13, 14, 16
  • 20, 21, 23, 26, 27, 28, 29, 34, 35, 36, 37, 40, 56
  • 1002, 1004, 1011, 1012, 1014, 1667 1669

U moet het volgende controleren. Probeer het na elke stap opnieuw:

1. Als iTunes al is geopend, stopt u het programma en opent u het opnieuw.
  2. Controleer of er problemen zijn met de beveiligingssoftware van andere leveranciers.
  3. Controleer of de USB-kabel, de computer en het netwerk betrouwbaar zijn. Probeer vervolgens nog twee keer om uw iOS-apparaat te herstellen.
  4. Controleer op verouderde of aangepaste software

Als u de fout nog steeds ziet, neemt u contact op met Apple Support.

Controleer op verouderde of aangepaste software

Als u fout 1015 of het bericht 'De gevraagde resource is niet gevonden' ziet, heeft uw apparaat mogelijk onbevoegde iOS-aanpassingen ('jailbreak'). Het kan ook betekenen dat u een oudere versie van iOS probeert te installeren (downgraden).

Om uw apparaat te herstellen naar de nieuwste iOS-versie, gebruikt u de herstelmodus.

Als u nog steeds een fout krijgt, neemt u contact op met Apple Support.