Als je een melding ziet over een probleem met het mobiele netwerk, Ultra Wideband of Apple Pay nadat iOS is bijgewerkt of herstart

Als je een van deze meldingen ziet, is er tijdens de diagnose van iOS of iPadOS op je iPhone of iPad een probleem gedetecteerd dat mogelijk moet worden opgelost.

Contact opnemen met Apple Support

Neem contact op met Apple Support als je een van deze meldingen ziet op je iPhone of iPad:

• Probleem met mobiel netwerk gedetecteerd

• Probleem met Ultra Wideband gedetecteerd

• Probleem met Apple Pay gedetecteerd

Mogelijk zie je deze berichten op het beginscherm of in 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Info' onder Onderdelen- en onderhoudsgeschiedenis.

Als je zelf nog andere stappen wilt proberen

Je hebt een computer nodig om deze stappen te volgen.

1. Zorg ervoor dat je een reservekopie hebt van je iPhone of iPad.

2. Sluit je apparaat aan op een computer waarop de nieuwste versie van macOSiTunesiTunes, or Apple Devices. On a Mac with macOS Catalina or later, open a Finder window. On a Mac with macOS Mojave or earlier, open iTunes. On a Windows PC, open iTunes or Apple Devices.

3. Als je 'Vertrouw je deze computer?' ziet, ontgrendel je je apparaat en tik je op 'Vertrouw'.

4. Selecteer het apparaat.

5. Klik in de Finder of Apple Devices op 'Algemeen'. Of klik in iTunes op 'Overzicht'. Vervolgens:

1. Op een Mac: command-klik op 'Zoek naar update'.

2. Op een Windows-computer: control-click op 'Update zoeken'.

6. Klik op 'Download en werk bij'. Ga verder door de instructies op het scherm te volgen.

Je computer downloadt de huidige versie van de software en installeert deze op je apparaat. Koppel je apparaat niet los van de computer voordat de download is voltooid.

Als de melding nog steeds wordt weergegeven, neem je contact op met Apple Support.

Meer informatie over deze meldingen

Als er een rode badge met een nummer wordt weergegeven op het symbool van de Instellingen-app:

1. Open de Instellingen-app.

2. Tik op het bericht voor meer informatie.

Probleem met mobiel netwerk gedetecteerd

Als je deze melding ziet, is er een probleem opgetreden bij het bijwerken van de functies voor mobiele communicatie op je iPhone of iPad. Je kunt niet met je apparaat bellen, geen sms-berichten sturen of ontvangen, en geen toegang krijgen tot mobiele data.

ios15-iphone13-pro-instellingen-mobiel-netwerk-probleem
ios15-iphone13-pro-instellingen-ultra-wideband-probleem

Probleem met Ultra Wideband gedetecteerd

Als je deze melding ziet op iPhone-modellen die Ultra Wideband ondersteunen, is er een probleem opgetreden bij het bijwerken van de Ultra Wideband-functie van je iPhone.

Probleem met Apple Pay gedetecteerd

Als je de melding 'Probleem met Apple Pay gedetecteerd' ziet, kun je Apple Pay of Wallet pas gebruiken voor betalingen of toegang als je iOS of iPadOS opnieuw op je apparaat installeert. Enkele Wallet-kaarten zijn mogelijk wel beschikbaar terwijl betalingen niet beschikbaar zijn.

ios15-iphone13-pro-instellingen-apple-pay-probleem