Spotlight gebruiken op een Mac

Met Spotlight kunt u apps, documenten en andere bestanden zoeken op uw Mac. En met 'Spotlight-suggesties' krijgt u ook nieuws, sport, films, het weer en meer.

Zoeken met Spotlight

1. Klik op  rechts boven in de menubalk, of druk op Command-spatiebalk.
    Spotlight-symbool in menubalk
  2. Voer in wat u wilt opzoeken. U kunt bijvoorbeeld zoeken naar 'apple store' of 'e-mails van emily'.Zoeken in Kaarten met Spotlight
  3. Dubbelklik op een item in de lijst met zoekresultaten als u dit wilt openen. Gebruik de pijltoetsen omhoog en omlaag om de resultaten snel te bekijken.

Zoeken op bestandstype of locatie

• Als u wilt zoeken op bestandstype, typt u het woord 'soort' gevolgd door het bestandstype. Typ bijvoorbeeld 'soort:mappen' of 'soort:audio'.
  • Als u de locatie van een bestand wilt zien op de Mac, selecteert u het bestand in de lijst met resultaten en houdt u de Command-toets ingedrukt. De locatie van het bestand wordt onder de voorvertoning weergegeven. Druk op Command-R om de locatie van het bestand te openen.
  • Als u alle resultaten op de Mac in de Finder wilt bekijken, scrolt u omlaag in de lijst met resultaten en dubbelklikt u op 'Toon alles in Finder'.

Zoeken op bestandstype

Definities, berekeningen en conversies weergeven

Met Spotlight kunt u woordenboekdefinities, berekeningen, maatconversies en meer weergeven. Lees hier meer over manieren om met Spotlight te zoeken.

Hier volgen enkele voorbeelden van wat u kunt doen:

• Om een definitie te krijgen, voert u een woord of zin in en klikt u vervolgens op het resultaat in het gedeelte 'Definitie'.
  • Om het resultaat van een berekening te zien, typt u bijvoorbeeld '2+2' in het zoekveld.
  • Om een maateenheid te converteren, typt u bijvoorbeeld '25 kg' of '32 m naar feet'.

Definitie opzoeken in Spotlight

Aanvangstijden van films, weerberichten en locaties in de buurt zoeken

Met Spotlight kunt u de aanvangstijden van films, weerberichten en locaties in de buurt opzoeken.

Hier volgen enkele voorbeelden van wat u kunt doen:

• Om aanvangstijden te vinden, voert u de naam van de film in die u wilt zien. Om te zien wat er bij u in de buurt wordt vertoond, voert u 'aanvangstijden' in.
  • Om de plaatselijke weersinformatie te zien, voert u 'weerbericht' in.
  • Als u een restaurant wilt zoeken bij u in de buurt, typt u bijvoorbeeld 'plaatsen om te eten' en klikt u vervolgens op het resultaat in het gedeelte 'Kaarten'.

De functies van Spotlight kunnen per land of regio verschillen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.