Over Netwerkhulpprogramma

Netwerkhulpprogramma is een app die bij de Mac wordt meegeleverd. Het geeft informatie over uw netwerk en bevat tools voor het oplossen van problemen.

Netwerkhulpprogramma geeft informatie over al uw netwerkverbindingen, zoals het hardware-adres van de interface, het IP-adres dat eraan is toegewezen, de snelheid en de status, tellingen van de verstuurde en ontvangen gegevenspakketten, en tellingen van overdrachtsfouten en botsingen.

Verder vindt u in Netwerkhulpprogramma de volgende tools:

• Netstat: hiermee kunt u de netwerkroutingtabellen van uw computer inspecteren aan de hand van een gedetailleerd overzicht van pakkettypen die zijn verstuurd en ontvangen via gebruikelijke netwerkprotocollen.
  • Ping: hiermee test u of uw computer kan communiceren met een computer of ander apparaat met een specifiek netwerkadres.
  • Lookup: deze tool geeft de informatie weer zoals die wordt verstrekt door uw DNS-server (Domain Name System).
  • Traceroute: hiermee kunt u de route volgen die een bericht aflegt wanneer het via het netwerk van de ene naar de andere computer gaat.
  • Whois: wanneer u hier een domeinadres opgeeft, worden de bijbehorende 'whois'-gegevens opgezocht op een whois-server.
  • Finger: wanneer hier u een gebruikersnaam en domeinadres opgeeft, wordt door middel van het Finger-protocol de informatie over die gebruiker opgevraagd.
  • Port Scan: geef hier een internet- of IP-adres op om geopende TCP-poorten op te sporen.

U kunt Netwerkhulpprogramma vinden met Spotlight of op deze plaatsen op de Mac:

Meer informatie vindt u door in Netwerkhulpprogramma te gaan naar 'Help' > 'Netwerkhulpprogramma Help'.