De doelschijfmodus gebruiken om bestanden tussen twee Mac-computers te verplaatsen

Gebruik de doelschijfmodus om een Mac als een externe harde schijf op een andere Mac te laten verschijnen zodat u snel bestanden kunt vinden en kopiëren.

De doelschijfmodus kan nuttig zijn wanneer u bestanden snel van de ene computer naar de andere wilt verplaatsen of bestanden op een Mac met een defect scherm wilt ophalen. De twee Mac-computers moeten via een van deze poorten op elkaar zijn aangesloten met een kabel:

De doelschijfmodus biedt geen ondersteuning voor verbindingen die een Apple USB-C-oplaadkabel, USB-A-naar-USB-A-kabel of Mini DisplayPort-kabel  gebruiken.

Sluit de computers op elkaar aan met de juiste kabel

Afhankelijk van de poorten van de Mac-computers gebruikt u een Thunderbolt 3-, USB-C-, Thunderbolt 2- of FireWire-kabel om de computers op elkaar aan te sluiten. Vervolgens start u op in de doelschijfmodus

Als u een Thunderbolt 3-poort (USB-C) gebruikt:

Als u een USB-C-poort gebruikt:

Start op in de doelschijfmodus

Nadat u de computers op elkaar hebt aangesloten met de juiste kabel, volgt u deze stappen:

1. Als de Mac die u als schijf wilt gebruiken, is ingeschakeld, kiest u het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klikt u op 'Opstartschijf'. Klik op 'Doelschijfmodus' en klik vervolgens op 'Herstart' wanneer u wordt gevraagd te bevestigen.
  2. Als de Mac die u als schijf wilt gebruiken, is uitgeschakeld of een defect scherm heeft, schakelt u deze in en houdt u tijdens het opstarten onmiddellijk de T-toets ingedrukt.
  3. De Mac wordt in doelschijfmodus opgestart en verschijnt vervolgens als schijf op het bureaublad van de andere Mac. Nu kunt u deze gebruiken alsof deze een harde schijf is.

Als u de doelschijfmodus wilt stoppen, houdt u de aan/uit-knop van de Mac die u als schijf gebruikt, ingedrukt. Koppel vervolgens de kabel los.

Meer informatie

Als alternatief voor de doelschijfmodus kunt u AirDrop gebruiken om materiaal draadloos te verzenden tussen twee Mac-computers.