Tapoja yksityisyyden suojaamiseen Macissa

Yksityisyys on tärkeä huolenaihe käytettäessä ohjelmia, jotka jakavat tietoja verkossa. macOS sisältää suojausominaisuuksia yksityisyyden tehostamiseen ja sen hallitsemiseen, millainen määrä tietoa sinusta ja Macistasi on internetissä.

Käyttörajoitusten käyttäminen

Käyttörajoitusten avulla voit seurata lapsesi tietokoneen käyttöä ja valvoa sitä, kuka voi ottaa heihin yhteyttä sähköpostitse tai pikaviestein, ja rajoittaa heidän pääsyään verkkosivustoille. Jos haluat lisätietoja, katso: Käyttörajoitusten asettaminen ja Lasten tietokoneen käytön seuraaminen.

Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa Käyttörajoitukset.

Avaa Käyttörajoitukset-asetukset

Safarin yksityisyysominaisuuksien käyttäminen

Safari tarjoaa useita ominaisuuksia, joiden avulla voit hallita yksityisyyttäsi internetissä. Kun selaat yksityisesti, Safari ei pidä kirjaa selaamistasi verkkosivustoista tai lataamistasi kohteista. Voit esimerkiksi estää ponnahdusikkunat ja estää sivustoja tallentamasta evästeitä Macillesi.

Ohjelmien kanssa jaettavien henkilökohtaisten tietojen hallitseminen

Sijaintipalvelujen avulla ohjelmat, kuten verkkoselaimet, voivat kerätä ja käyttää tietoa sijainnistasi. Voit laittaa Sijaintipalvelut kokonaan pois päältä, tai voit valita mitkä ohjelmat voivat nähdä tietoa sijainnistasi.

Jotkin ohjelmat saattavat kerätä ja käyttää tietoja yhteystiedoistasi, kalenteristasi tai muistutuksistasi.

Lisätietoja löytyy seuraavista aiheista:

Analyysitietojen jakaminen

Voit auttaa Applea parantamaan tuotteiden ja palvelujen laatua ja suorituskykyä. macOS voi automaattisesti kerätä analyysitietoja Macista ja lähettää tiedot Applen analysoitavaksi. Tietoja lähetetään vain, jos annat siihen luvan, ja tiedot lähetetään anonyymisti. Jos haluat lisätietoja, katso: Jaa analyysitiedot Applelle.

Voit valita Suojaus ja yksityisyys -asetusten Yksityisyys-osiossa, lähetetäänkö Applelle analyysitietoja.

Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset, klikkaa Suojaus ja yksityisyys, klikkaa Yksityisyys ja klikkaa sitten Analyysi.

Avaa Yksityisyys-osio

Palomuurin käyttöönottaminen

Voit suojata yksityisyyttäsi estämällä ei-toivotut verkkoyhteydet Maciisi palomuurilla. Jos palomuuri on päällä, voit myös käyttää häivetilaa, joka estää Macisi näkymisen muille verkon käyttäjille. Jos haluat lisätietoja, katso: Ei-toivottujen yhteyksien estäminen palomuurilla.

Voit ottaa palomuurin käyttöön ja muokata sitä Suojaus ja yksityisyys -asetusten Palomuuri-osiossa.

Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset, klikkaa Suojaus ja yksityisyys ja klikkaa Palomuuri.

Avaa Palomuuri-osio minulle