Evästeiden ja verkkosivustojen datan hallitseminen

Verkkosivustot tallentavat usein evästeitä ja muuta dataa Maciin. Tämä data saattaa sisältää itse antamiasi tietoja, kuten nimesi, sähköpostiosoitteesi ja asetuksia. Data auttaa verkkosivustoja tunnistamaan sinut, kun palaat sivustoille, jotta he voivat tarjota sinulle palveluja ja näyttää sinulle tietoja, jotka saattavat kiinnostaa sinua.

Oletuksena Safari hyväksyy evästeitä ja dataa vain verkkosivustoilta, joilla käyt. Tämä estää joitakin mainostajia tallentamasta dataa Maciin. Voit muuttaa Safarin asetuksia niin, että Safari hyväksyy tai estää aina evästeet ja verkkosivustojen muun datan.

Avaa Safari

Tärkeää: Evästeasetusten muuttaminen tai evästeiden ja verkkosivustojen datan poistaminen Safarissa saattaa muuttaa niitä tai poistaa ne muissa ohjelmissa, mukaan lukien Dashboardissa.

Valitse Safari > Asetukset, klikkaa Yksityisyys ja tee yksi seuraavista vaihtoehdoista:

• Estä evästeet aina: Valitse ”Estä kaikki evästeet.”

Verkkosivustot, kolmannet osapuolet ja mainostajat eivät voi tallentaa evästeitä ja muuta dataa Maciisi. Tämä saattaa estää joitakin verkkosivustoja toimimasta oikein.

• Poista tallennetut evästeet ja tiedot: Klikkaa Hallitse verkkosivustojen dataa, valitse yksi tai useampia verkkosivustoja ja kilkkaa Poista tai Poista kaikki.

Datan poistaminen voi vähentää seurantaa, mutta se saattaa myös kirjata sinut ulos verkkosivustoilta tai vaikuttaa verkkosivustojen toimintaan.

• Katso mitkä verkkosivustot tallentavat evästeitä tai tietoa: Klikkaa Hallitse verkkosivustojen dataa.

• Pyydä, että verkkosivustot eivät seuraa sinua: Jotkin verkkosivustot seuraavat selaustoimenpiteitäsi näyttäessään sinulle sisältöä, jotta ne voivat räätälöidä sinulle näytetyn sisällön. Voit asettaa Safarin pyytämään sivustoja ja niiden kolmannen osapuolen sisällöntarjoajia (mukaan lukien mainostajia) olemaan seuraamatta sinua.

Kun tämä asetus on päällä, ja Safari hakee sisältöä verkkosivustolta, Safari pyytää, että sinua ei seurattaisi, mutta on verkkosivustosta kiinni, kunnioittaako se pyyntöä.

Katso myösEstä seuranta