Safari-ohje

Tervetuloa Safari-ohjelmaan

Selaa verkkoa, muokkaa yksittäisen verkkosivuston asetuksia, osta turvallisesti, lue verkkosivustoja ja estä häiriöt.

Safarin ikkuna, jossa näkyy aikakauslehden verkkosivusto.
Verkkosivustot-asetukset, jossa voit muokata yksittäisten verkkosivustojen selaamistapaa Safaria käyttäessäsi.

Yksittäisen verkkosivuston asetusten muokkaaminen

Voit valita yksittäisen verkkosivuston selaamistavan. Jos verkkosivustolla esimerkiksi on pientä tekstiä ja pieniä kuvia, voit suurentaa niitä lähentämällä. Jos haluat muokata verkkosivustoa, valitse Safari > Asetukset ja klikkaa Verkkosivustot.

Suosittu verkkokauppasivusto, joka esittelee Apple Payn, sekä valintaikkuna, joka näyttää ostoksen tarkemmat tiedot.

Turvallinen ostaminen yhdellä kosketuksella

Turvallinen ostaminen Apple Paylla Macin Safarissa. Kun olet valmis maksamaan, etsi Apple Pay ja maksa ostoksesi Macin Touch ID:llä, iPhone X:n Face ID:llä, muiden mallien Touch ID:llä tai Apple Watchilla.

Safarin ikkuna, jossa näkyy lukulista.

Verkkosivustojen lukeminen ilman häiritseviä elementtejä

Poista verkkosivujen mainokset ja linkit, jotta voit keskittyä sanoihin ja kuviin. Jos haluat lukea kaikki verkkosivut tällä tavoin, ctrl-klikkaa Lukija-painike hakukentässä ja valitse ”Käytä lukijaa automaattisesti lähteelle [verkkosivusto].”

Älykkään hakukentän valikko, jossa näkyy nykyisen verkkosivuston asetukset.

Odottamattomien keskeytysten lopettaminen selauksen aikana

Selaa sivustoja kaikessa rauhassa estämällä tarpeettomat äänet ja videot. Ctrl-klikkaa hakukentässä ja klikkaa sitten Tämän sivuston asetukset. Pidä osoitinta Automaattinen toisto -kohdan oikealla puolella, klikkaa ponnahdusvalikkoa ja valitse Estä kaikki automaattinen toisto.