Selaaminen yksityisesti

Kun käytät yksityisen selauksen ikkunoita, Safari ei tallenna selaushistoriaasi ja pyytää avaamiasi verkkosivustoja olemaan seuraamatta sinua.

Avaa Safari

Yksityisen selausikkunan avaaminen

• Valitse Tiedosto > Uusi yksityinen ikkuna tai siirry Safari-ikkunaan, joka käyttää jo yksityistä selausta. Yksityistä selausta käyttävässä ikkunassa on tumma älykäs hakukenttä ja valkoinen teksti.

Kun käytät yksityisen selauksen ikkunaa:

• Jokainen ikkunan välilehti on erotettu muista välilehdistä, joten yhdellä välilehdellä katselemasi verkkosivustot eivät voi seurata selausta muilla välilehdillä.

• Safari ei tallenna avaamiasi verkkosivuja eikä automaattisen täytön tietojasi.

• Safari ei tallenna avaamiasi verkkosivuja iCloudiin, joten ne eivät tule näkyviin, kun katselet kaikkia Macissa avattuja välilehtiä muissa laitteissa.

• Äskeisiä hakuja ei sisällytetä tulosluetteloon, kun käytät älykästä hakukenttää.

• Lataamasi kohteet eivät näy latausluettelossa. (Kohteet jäävät tietokoneelle.)

• Jos käytät Handoff-toimintoa, yksityisen selauksen ikkunoita ei siirretä iOS-laitteisiisi tai muihin Mac-tietokoneisiisi.

• Safari ei tallenna evästeisiin tai muuhun verkkosivustojen dataan tehtyjä muutoksia. Safari myös pyytää verkkosivustoja ja niiden kolmannen osapuolen sisällöntarjoajia (mukaan lukien mainostajia) olemaan seuraamatta selaustasi, mutta on verkkosivustoista kiinni, kunnioittavatko ne tätä pyyntöä.

• Liitännäiset, jotka tukevat yksityistä selausta, lakkaavat tallentamasta evästeitä ja muita seurantatietoja.

Verkkosivustot eivät voi muokata laitteeseen tallennettuja tietoja, joten kyseisten sivustojen palvelut saattavat toimia eri tavalla, kunnes laitat yksityisen selauksen pois päältä.

Huomaa: Mitkään edellä mainituista seikoista eivät päde muihin mahdollisesti auki oleviin ikkunoihin, jotka eivät käytä yksityistä selausta.

Ikkunoiden avaaminen aina yksityisessä selauksessa

• Valitse Safari > Asetukset, klikkaa Yleiset, klikkaa Safarin käynnistyessä avataan -ponnahdusvalikkoa ja valitse ”Uusi yksityinen ikkuna”.

Yksityisen selauksen lopettaminen

• Sulje yksityisen selauksen ikkuna ja siirry toiseen Safari-ikkunaan, joka ei käytä yksityistä selausta. Vaihtoehtoisesti voit avata ikkunan, joka ei käytä yksityistä selausta, valitsemalla Tiedosto > Uusi ikkuna. Yksityisyyden parantaminen entisestään:

• Poista kaikki kohteet, jotka latasit yksityisen selauksen ikkunoiden käytön aikana.

• Sulje muut mahdollisesti auki olevat yksityistä selausta käyttävät ikkunat, jotta muut käyttävät eivät saa niissä katselemiasi sivuja näkyviin Takaisin- ja Seuraava-painikkeilla.

Yksityisten ikkunoiden käytön ohella voit hallita kaikkien verkkosivustojen tallentamia evästeitä ja dataa sekä asettaa Safarin pyytämään kaikkia verkkosivustoja olemaan seuraamatta sinua.

Jos unohdat käyttää yksityisen selauksen ikkunaa, voit tyhjentää selaushistorian.