Tiedostojen tai kansioiden pakkaaminen ja purkaminen

Pakatut tiedostot vievät vähemmän levytilaa kuin pakkaamattomat tiedostot, joten pakkaaminen on kätevä tapa tehdä varmuuskopioita tiedoista tai lähettää tietoa internetin kautta.

• Tiedoston tai kansion pakkaaminen: Ctrl-klikkaa sitä tai napauta sitä kahdella sormella ja valitse oikotievalikosta Pakkaa.

Kun pakkaat yksittäisen kohteen, pakatun tiedoston nimi on sama kuin alkuperäisen kohteen nimi .zip-tiedostopäätteellä varustettuna. Jos pakkaat useita kohteita samanaikaisesti, pakatun tiedoston nimi on Arkisto.zip.

• Kohteen purkaminen (laajentaminen): Kaksoisklikkaa .zip-tiedostoa.