Näytönsäästäjän näyttäminen Macissa

Voit määrittää Macisi näyttämään näytönsäästäjän, joko manuaalisesti tai tietyn ajan kuluttua, jonka laite on ollut käyttämättömänä.

Näytönsäästäjän valitseminen

Macissa on useita näytönsäästäjiä, jotka näyttävät esimerkiksi kuvia, viestejä tai iTunes- tai kuvakirjaston kuvitusta.

1. Valitse Omenavalikosta Järjestelmäasetukset ja valitse sitten Työpöytä ja näytönsäästäjä.
  2. Klikkaa Näytönsäästäjä-välilehteä. Näytönsäästäjät näkyvät ikkunan vasemmassa laidassa, ja oikealla näkyy valitun näytönsäästäjän esikatselu.
  3. Valitse näytönsäästäjä klikkaamalla sitä. Pääset koko näytön esikatseluun viemällä osoittimen esikatselun päälle ja klikkaamalla sen sisällä näkyvää Esikatselu-painiketta.

Jos haluat luoda kuvaesitykseen perustuvan näytönsäästäjän, valitse jokin kuvaesitysasetus, kuten Kelluva, Heijastukset, Origami tai Liukuvat laatat. Valitse sen jälkeen Lähde-ponnahdusvalikosta omat valokuvasi tai jokin valmiista kuvaesityskokoelmista.

Näytönsäästäjän käynnistysajan ja -tavan valitseminen

Käynnistysajankohta-ponnahdusvalikossa voit valita, kuinka kauan Macin on oltava käyttämättömänä, ennen kuin näytönsäästäjä käynnistyy. Jos et halua näytönsäästäjän käynnistyvän, valitse Ei koskaan.

Aktivointikulmat-painikkeen vaihtoehtojen avulla voit aktivoida näytönsäästäjän tai poistaa sen käytöstä tai laittaa näytön nukkumaan, kun siirrät osoittimen johonkin näytön kulmaan. Valitse haluamaasi kulmaa vastaava vaihtoehto ponnahdusvalikosta.

Salasanan vaatiminen näytönsäästäjän käynnistyttyä

Voit määrittää Macisi vaatimaan kirjautumissalasanaa näytön lukituksen poistamiseen, kun näytönsäästäjä on käynnistynyt:

1. Valitse Omenavalikosta Järjestelmäasetukset ja sitten Suojaus ja yksityisyys.
  2. Klikkaa Yleiset-välilehteä.
  3. Valitse vaihtoehto, jossa vaaditaan salasanaa heräämisen jälkeen tai näytönsäästäjän käynnistyttyä.

Näytön sammuttaminen tai laittaminen nukkumaan

Mac käyttää näytönsäästäjän näyttämiseen prosessoria, näytönohjainta ja näyttöä. Voit säästää energiaa Energiansäästäjä-asetuksilla, joiden avulla voit määrittää, kuinka kauan Macin on oltava käyttämättömänä, ennen kuin näyttö sammuu tai menee nukkumaan.

1. Valitse Omenavalikosta Järjestelmäasetukset ja sitten Energiansäästäjä.
  2. Valitse käyttämättömyysaika liukusäätimellä. Jos määrität näytön sammumaan, ennen kuin näytönsäästäjä käynnistyy, näytönsäästäjä ei käynnisty käyttämättömyysajan jälkeen.

Jos käytössä on kannettava tietokone, kuten MacBook Pro, voit määrittää eri arvot akkuvirran ja virtalähteen käytölle.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.