Verkkotyökalu

Verkkotyökalu toimitetaan Macin mukana. Sen antaa tietoja ja sisältää työkaluja, jotka auttavat verkkoon liittyvien ongelmien ratkaisemisessa.

Verkkotyökalu näyttää kaikista verkkoyhteyksistä tietoja, joihin kuuluvat muun muassa verkkoliitännän laitteisto-osoite, verkkoliitännän IP-osoitteet, laitteiston nopeus ja tila, lähetettyjen ja vastaanotettujen datapakettien määrä sekä yhteyden aikana tapahtuneiden siirtovirheiden ja törmäysten määrä.

Verkkotyökaluun sisältyvät myös seuraavat muut työkalut:

• Netstat: Tutki tietokoneesi verkon reititystaulukot tarkastelemalla yleisten verkkoprotokollien välityksellä lähetettyjen ja vastaanotettujen pakettityyppien yksityiskohtaista yhteenvetoa.
  • Ping: Tarkista, pystyykö tietokoneesi kommunikoimaan tietyssä verkko-osoitteessa olevan tietokoneen tai muun laitteen kanssa.
  • Lookup: Näytä Domain Name System (DNS) -palvelimesi antamat tiedot.
  • Traceroute: Seuraa viestiä, kun se kulkee verkon kautta tietokoneesta toiseen.
  • Whois: Anna toimialueen osoite hakeaksesi sen whois-tiedot whois-palvelimelta.
  • Finger: Anna käyttäjätunnus ja osoite hakeaksesi käyttäjästä tietoja Finger-protokollan avulla.
  • Port Scan: Anna internet- tai IP-osoite hakeaksesi avoimia TCP-portteja.

Löydät Verkkotyökalun Spotlightilla tai Macista seuraavista sijainneista:

Saat lisätietoja avaamalla Verkkotyökalun ja valitsemalla valikkoriviltä Ohje > Verkkotyökalun ohje.