Näytössä on edistymispalkki, kun Mac herää nukkumistilasta

Kun Mac herää nukkumistilasta, saatat nähdä sen näytössä edistymispalkin. Tämä on normaalia ja tarkoittaa, että Mac on heräämässä turvallisesta nukkumistilasta.

Turvallisesta nukkumistilasta heräämisen edistymispalkki

Turvallinen nukkumistila takaa, että Macin päämuistiin tallennetut tiedot eivät katoa, kun tietokone sammutetaan sen akun varauksen täydellisen ehtymisen vuoksi.

Ennen kuin Mac siirtyy nukkumistilaan, turvallinen nukkumistila tallentaa Macin päämuistin sisällön (esimerkiksi työpöydän asetukset, avattuna olevat ohjelmat ja muut käynnissä olevat työt) kovalevylle.

Mac siirtyy turvalliseen nukkumistilaan kahdessa tilanteessa:

1. Jos tietokoneen akun varaus ehtyy täydellisesti tietokoneen ollessa nukkumassa, tietokone sammuu. Kun kytket virtalähteen, tietokone voidaan käynnistää uudelleen. Virtapainiketta painettaessa Mac palaa automaattisesti työpöytätilaan, jossa se oli ennen nukkumistilaan siirtymistä, mikä helpottaa työn jatkamista.
  2. OS X Mountain Lion 10.8.2:n lisäpäivityksessä 2.0 esiteltiin toiminto, joka mahdollistaa Macin siirtymisen turvalliseen nukkumistilaan neljä tuntia verkkovirtaan kytkemisen jälkeen. Tämä vastaa Euroopan energiastandardeja (ErP Lot6), ja näin käy, kun verkko ja kytketyt laitteet, kuten ulkoiset kovalevyt, eivät ole toiminnassa.

Näissä malleissa näet turvallisen nukkumistilan edistymispalkin, kun herätät ne:

• MacBook (Retina, 12-tuumainen, alkuvuosi 2015 tai uudempi)
  • MacBook Pro (vuoden 2012 puoliväli) tai uudempi
  • MacBook Pro (Retina, vuoden 2012 puoliväli) tai uudempi
  • MacBook Air (vuoden 2012 puoliväli) tai uudempi
  • iMac (loppuvuosi 2012) tai uudempi
  • Mac mini (loppuvuosi 2012) tai uudempi