iPhone 12 og nyere modeller: mekaniske problemer

Fejlfinding af problemer med knappen Hjem eller Touch ID

Fejlfinding af problemer med SIM-kort

Fejlfinding af problemer med Taptic Engine eller haptisk feedback

Fejlfinding af problemer med knappen Hjem eller Touch ID

Identificer problemer

Bemærk: Denne procedure gælder for iPhone-modeller med knappen Hjem. Se de tekniske specifikationer med henblik på bekræftelse af iPhone-funktioner.

• Knappen Hjem reagerer ikke

• Kan ikke mærke taptisk feedback ved tryk på knappen Hjem

• Kan ikke aflæse et fingeraftryk

• Kan ikke registrere en finger i indstillingerne for Touch ID

• Kan ikke foretage et køb ved brug af Touch ID

Prøv at følge disse trin, før du fortsætter med problemspecifik fejlfinding

1. Det er ikke nødvendigvis alle, der kan bruge fingeraftryksscannerfunktionen. Nogle mennesker mangler den nødvendige impedans for at kunne aktivere biometriske sensorer, hvilket er normalt og ikke et serviceproblem. Prøv om muligt at aktivere en fungerende enhed med Touch ID for at kontrollere, om du tilhører denne lille gruppe brugere.

2. Rengør Touch ID-sensoren med en ren, fnugfri klud.

3. Kontroller, at dine fingre er rene og tørre.

• Bemærk: Fugt, creme, sved, olier, sår eller særligt tør hud kan have indvirkning på fingeraftryksgenkendelse. Genkendelse kan også påvirkes midlertidigt af f.eks. fysisk aktivitet, bad, svømning, madlavning, andre forhold eller ændringer, der påvirker fingeraftrykket.

4. Kontroller, om der sidder forhindringer, f.eks. en skærmbeskytter, omkring Touch ID-sensoren og -ringen.

Bemærk: Service anbefales ikke i forbindelse med problemer med en eller flere specifikke fingre. Hvis du har et problem med en eller flere specifikke fingre, skal du være opmærksom på, at Touch ID i nogle tilfælde muligvis ikke kan matche disse fingre konsekvent. Årsagen er normalt læsbarheden af det specifikke fingeraftryk. Du kan prøve at registrere fingeren senere eller bruge en anden finger til Touch ID. Hvis du ikke kan registrere nogen af dine fingre på enheden, kan der være et problem med Touch ID-sensoren, og enheden skal serviceres.

Kør manuelle test og diagnosticeringstest

Hvis problemet ikke blev løst ved at følge en supportartikel eller ved at kontrollere for potentielle årsager, skal du køre disse diagnosticerings- og manuelle test for at hjælpe med at isolere årsagen til problemet:

1. Kør Mobile Resource Inspector (MRI)-diagnosticeringspakken.

2. Test et enkeltklik og et dobbeltklik på knappen Hjem.

3. Hold knappen Hjem nede for at åbne Stemmekontrol eller Siri.

4. Når skærmen er slukket, skal du trykke på knappen Hjem og kontrollere, at skærmen tændes.

5. Når du trykker på knappen Hjem, skal du kontrollere, at haptisk feedback simulerer et fysisk tryk på en knap.

6. Hold fingeren mod knappen Hjem, mens du trykker på knappen Hjem eller sideknappen for at vække enheden. Når fingeraftrykket genkendes, skal enheden låse op.

Åbn og undersøg din iPhone

Hvis problemet ikke blev løst eller isoleret ved at følge supportartikler eller ved at køre diagnosticeringstest, henvises til reparationsvejledningen til iPhone for at åbne og inspicere iPhone. En beskadiget eller fejlplaceret del kan være årsag til et af problemerne.

Bemærk: Dette afsnit kræver bestilling af dele og værktøj. Udskiftning af en del løser ikke nødvendigvis problemet med enheden. Du kan finde andre servicemuligheder på support.apple.com/repair.

Udskift delen

Hvis problemet ikke blev løst eller isoleret ved at følge de foregående trin, skal du udskifte skærmen.

Bemærk: Dette afsnit kræver bestilling af dele og værktøj. Udskiftning af en del løser ikke nødvendigvis problemet med enheden. Du kan finde andre servicemuligheder på support.apple.com/repair.

Fejlfinding af problemer med SIM-kort

Identificer problemer

Bemærk: Denne procedure gælder for iPhone-modeller med SIM-kortholder. Nogle iPhone-modeller, f.eks. iPhone 14- og iPhone 15-modeller, der er købt i USA, har ikke et fysisk SIM-kort og en SIM-kortholder. Disse modeller har et eSIM. Se de tekniske specifikationer med henblik på bekræftelse af iPhone-funktioner.

Læs disse artikler, hvis du bemærker nogen af følgende problemer:

• "Ugyldigt SIM-kort installeret" vises

• "Intet SIM-kort installeret" vises

• "Andet SIM-kort registreret" vises

Fjern eller udskift SIM-kortet i din iPhone

Få mere at vide om, hvilken størrelse SIM-kort din iPhone eller iPad bruger

Hvis problemet ikke blev løst ved at følge en supportartikel, skal du fortsætte til næste afsnit.

Prøv at følge disse trin, før du fortsætter med problemspecifik fejlfinding

1. Kontroller, at din iPhone har et aktivt abonnement hos en mobiloperatør.

2. Kontroller, at SIM-kortet er godkendt til brug med din iPhone. Et SIM-kort, der ikke er autoriseret af Apple, kan forårsage SIM-kortadvarsler. Hvis du indsætter et SIM-kort, som ikke er det SIM-kort, der blev brugt til aktivering af din aktuelle iPhone, kan det medføre SIM-kortadvarsler.

3. Hvis meddelelsen "Låst SIM" vises i statuslinjen på iPhone, skal du bruge det personlige identifikationsnummer (PIN) til at låse SIM-kortet op.

4. Kontroller, at den korrekte SIM-kortholder er installeret i din iPhone.

• Bemærk: SIM-kortholdere varierer en smule i størrelse og form.

Kør manuelle test og diagnosticeringstest

Hvis problemet ikke blev løst ved at følge en supportartikel eller ved at kontrollere for potentielle årsager, skal du køre disse diagnosticerings- og manuelle test for at hjælpe med at isolere årsagen til problemet:

1. Kør Mobile Resource Inspector (MRI)-diagnosticeringspakken.

2. Brug et værktøj til fjernelse af SIM-kort til at skubbe SIM-kortholderen ud. Kontroller, at holderen bliver skubbet ud. Hvis det er svært at skubbe holderen ud, skal du udskifte SIM-kortholderen.

3. Undersøg SIM-kortholderen for skader. Hvis den er beskadiget, skal du udskifte SIM-kortholderen.

4. Kontroller, at det er den korrekte SIM-kortholder til iPhone-modellen. Hvis det er den forkerte, skal du udskifte SIM-kortholderen.

5. Fjern SIM-kortet ved at bruge et værktøj til fjernelse af SIM-kort til at skubbe SIM-kortholderen ud med. Kontroller, at SIM-kortet flugter med kortholderen, når du sætter det i igen. Hvis det er svært at indsætte SIM-kortholderen, skal du udskifte den.

Åbn og undersøg din iPhone

Hvis problemet ikke blev løst eller isoleret ved at følge supportartikler eller ved at køre diagnosticeringstest, henvises til reparationsvejledningen til iPhone for at åbne og inspicere iPhone. En beskadiget eller fejlplaceret del kan være årsag til et af problemerne.

Bemærk: Dette afsnit kræver bestilling af dele og værktøj. Udskiftning af en del løser ikke nødvendigvis problemet med enheden. Du kan finde andre servicemuligheder på support.apple.com/repair.

Udskift delen

Hvis problemet ikke blev løst eller isoleret ved at følge de foregående trin, skal du udskifte SIM-kortbakken.

Bemærk: Dette afsnit kræver bestilling af dele og værktøj. Udskiftning af en del løser ikke nødvendigvis problemet med enheden. Du kan finde andre servicemuligheder på support.apple.com/repair.

Fejlfinding af problemer med Taptic Engine eller haptisk feedback

Identificer problemer

• iPhone vibrerer ikke som forventet

Prøv at følge dette trin, før du fortsætter med problemspecifik fejlfinding

Kør manuelle test og diagnosticeringstest

Hvis problemet ikke blev løst ved at følge en supportartikel eller ved at kontrollere for potentielle årsager, skal du køre disse diagnosticerings- og manuelle test for at hjælpe med at isolere årsagen til problemet:

1. Kør Mobile Resource Inspector (MRI)-diagnosticeringspakken.

2. På en iPhone med Ring/Lydløs-kontakt skal du skubbe kontakten mod skærmen, så den orange indikator ikke er synlig – positionen Ring. På iPhone 15 Pro-modeller skal du kontrollere, at enheden er indstillet til Ring, med handlingsknappen eller Kontrolcenter.

3. Brug en anden telefon til at ringe til din iPhone.

4. Lyt til din iPhone, og mærk efter, mens den ringer. Din iPhone skal udsende en ringetone og vibrere.

5. På en iPhone med Ring/Lydløs-kontakt skal du skubbe kontakten væk fra skærmen, så den orange indikator er synlig – positionen Lydløs. På iPhone 15 Pro-modeller skal du kontrollere, at enheden er indstillet til Lydløs, med handlingsknappen eller Kontrolcenter.

6. Lyt til din iPhone, og mærk efter, mens den ringer. Din iPhone skal vibrere, men ikke udsende en ringetone.

7. Afslut opkaldet.

Åbn og undersøg din iPhone

Hvis problemet ikke blev løst eller isoleret ved at følge supportartikler eller ved at køre diagnosticeringstest, henvises til reparationsvejledningen til iPhone for at åbne og inspicere iPhone. En beskadiget eller fejlplaceret del kan være årsag til et af problemerne.

Bemærk: Dette afsnit kræver bestilling af dele og værktøj. Udskiftning af en del løser ikke nødvendigvis problemet med enheden. Du kan finde andre servicemuligheder på support.apple.com/repair.

Udskift delen

Hvis problemet ikke blev løst eller isoleret ved at følge de foregående trin, skal du udskifte Taptic Engine.

Bemærk: Dette afsnit kræver bestilling af dele og værktøj. Udskiftning af en del løser ikke nødvendigvis problemet med enheden. Du kan finde andre servicemuligheder på support.apple.com/repair.