iPhone 12 og nyere modeller: Problemer med skærm

Fejlfinding af problemer med skærm og billede

Fejlfinding af problemer med Multi-Touch eller Haptisk tryk

Fejlfinding af problemer med lyssensor, afstandssensor eller kompas

Fejlfinding af problemer med skærm og billede

Identificer problemer

Læs disse artikler, hvis du bemærker nogen af følgende problemer:

• Intet billede eller forvrængede billeder

• Helt hvid skærm

• Tom eller sort skærm

• Flimrende billede

• Dårlig billedkvalitet, kontrast eller lysudsivning

• Problemer med lysstyrke eller baggrundslys

• Regnbueeffekt eller uensartet farve

• De viste billeder har forkert hvidbalance

• True Tone-indstillingen mangler på modeller, der understøtter True Tone

Hvis skærmen ikke virker på din iPhone eller iPad

• Partikler eller snavs under glasset

• Pixelanomalier

• Vandrette eller lodrette streger

Om pixelanomalier på LCD-skærme til Apple-produkter fra og med 2010

Hvis problemet ikke blev løst ved at følge en supportartikel, skal du fortsætte til næste afsnit.

Prøv disse trin, før du fortsætter til problemspecifik fejlfinding

1. Fjern alle etuier eller skærmbeskyttere. Rør skærmen med blommen på fingrene – brug ikke neglene.

2. Rengør skærmen med en blød, fugtig og fnugfri klud.

• Vigtigt: Tag alle kabler ud, og sluk iPhone-enheden først. Undlad at bruge produkter, der indeholder blegemiddel eller brintoverilte. Sørg for, at der ikke kommer fugt i ind åbninger, og nedsænk ikke iPhone-enheden i et rensemiddel. Undlad at bruge trykluft.

Kør manuelle test og diagnosticeringstest

Hvis problemet ikke blev løst ved at følge en supportartikel eller forsøge at afdække mulige årsager, skal du køre disse diagnosticeringstest og manuelle test for at hjælpe med at isolere årsagen til problemet:

1. Kør Mobile Resource Inspector (MRI)-diagnosticering.

2. Kør diagnosticering på skærmpixelanomalier.

Åbn og inspicer iPhone-enheden

Hvis problemet ikke blev løst eller isoleret ved at følge supportartiklerne eller køre diagnosticeringstest, skal du åbne og inspicere iPhone-enheden i overensstemmelse med iPhone-enhedens reparationsmanual. En beskadiget del eller en forkert placeret del kan være årsag til et af problemerne.

Bemærk: Dette afsnit kræver bestilling af dele og værktøjer. Udskiftning af en del løser muligvis ikke problemet med enheden. Du kan finde andre servicemuligheder på support.apple.com/repair.

Udskift delen

Hvis problemet ikke blev løst eller isoleret ved at følge de foregående trin, skal du udskifte skærmen.

Bemærk: Dette afsnit kræver bestilling af dele og værktøjer. Udskiftning af en del løser muligvis ikke problemet med enheden. Du kan finde andre servicemuligheder på support.apple.com/repair.

Fejlfinding af problemer med Multi-Touch eller Haptisk tryk

Identificer problemer

• Multi-Touch eller Haptisk tryk reagerer langsomt eller slet ikke

• Specifikke områder reagerer ikke på Multi-Touch eller Haptisk tryk

• Ustabil respons på Multi-Touch eller Haptisk tryk

• Uventet respons på Multi-Touch

• Meget følsom respons på Multi-Touch eller Haptisk tryk

• Lav følsomhed over for Multi-Touch eller Haptisk tryk

Prøv disse trin, før du fortsætter til problemspecifik fejlfinding

1. Fjern alle etuier eller skærmbeskyttere. Rør skærmen med blommen på fingrene – brug ikke neglene.

2. Rengør skærmen med en blød, fugtig og fnugfri klud.

• Vigtigt: Tag alle kabler ud, og sluk iPhone-enheden først. Undlad at bruge produkter, der indeholder blegemiddel eller brintoverilte. Sørg for, at der ikke kommer fugt i ind åbninger, og nedsænk ikke iPhone-enheden i et rensemiddel. Undlad at bruge trykluft.

3. Drej og test iPhone-skærmen i alle fire retninger. Sørg for, at skærmen reagerer på berøring, uanset hvordan den vender.

Kør manuelle test og diagnosticeringstest

Hvis problemet ikke blev løst ved at følge en supportartikel eller forsøge at afdække mulige årsager, skal du køre disse diagnosticeringstest og manuelle test for at hjælpe med at isolere årsagen til problemet:

1. Kør Mobile Resource Inspector (MRI)-diagnosticering.

2. Kør Multi-Touch-diagnosticering.

Åbn og inspicer iPhone-enheden

Hvis problemet ikke blev løst eller isoleret ved at følge supportartiklerne eller køre diagnosticeringstest, skal du åbne og inspicere iPhone-enheden i overensstemmelse med iPhone-enhedens reparationsmanual. En beskadiget del eller en forkert placeret del kan være årsag til et af problemerne.

Bemærk: Dette afsnit kræver bestilling af dele og værktøjer. Udskiftning af en del løser muligvis ikke problemet med enheden. Du kan finde andre servicemuligheder på support.apple.com/repair.

Udskift delen

Hvis problemet ikke blev løst eller isoleret ved at følge de foregående trin, skal du udskifte skærmen.

Bemærk: Dette afsnit kræver bestilling af dele og værktøjer. Udskiftning af en del løser muligvis ikke problemet med enheden. Du kan finde andre servicemuligheder på support.apple.com/repair.

Fejlfinding af problemer med lyssensor, afstandssensor eller kompas

Identificer problemer

• Skærmen tilpasses ikke forskellige lysmiljøer, mens automatisk lysstyrke er slået til

• Kompas fungerer ikke korrekt

• Skærmen forbliver tændt under et opkald, når iPhone holdes op til øret

• Skærmen slukkes med det samme, når der foretages et opkald

Prøv disse trin, før du fortsætter til problemspecifik fejlfinding

1. Fjern alle etuier eller skærmbeskyttere. Rør skærmen med blommen på fingrene – brug ikke neglene.

2. Rengør skærmen med en blød, fugtig og fnugfri klud.

• Vigtigt: Tag alle kabler ud, og sluk iPhone-enheden først. Undlad at bruge produkter, der indeholder blegemiddel eller brintoverilte. Sørg for, at der ikke kommer fugt i ind åbninger, og nedsænk ikke iPhone-enheden i et rensemiddel. Undlad at bruge trykluft.

3. Kompassets nøjagtighed kan påvirkes af magnetisk interferens eller interferens fra omgivelserne. Hold afstand til interferenskilder.

Kør manuelle test og diagnosticeringstest

Hvis problemet ikke blev løst ved at følge en supportartikel eller forsøge at afdække mulige årsager, skal du køre disse diagnosticeringstest og manuelle test for at hjælpe med at isolere årsagen til problemet:

1. Kør Mobile Resource Inspector (MRI)-diagnosticering.

2. Afstandssensoren registrerer, når iPhone holdes op til øret, og slukker straks skærmen for at spare strøm og forhindre utilsigtede berøringer. Hvis du vil kontrollere afstandssensoren, skal du besvare et opkald på den berørte iPhone og derefter dække toppen af skærmen. Skærmen bør slukke og bør tænde igen, når du holder op med at dække skærmen. Hvis den ikke slukker og tænder som forventet, skal du fortsætte til næste afsnit.

Åbn og inspicer iPhone-enheden

Hvis problemet ikke blev løst eller isoleret ved at følge supportartiklerne eller køre diagnosticeringstest, skal du åbne og inspicere iPhone-enheden i overensstemmelse med iPhone-enhedens reparationsmanual. En beskadiget del eller en forkert placeret del kan være årsag til et af problemerne.

Bemærk: Dette afsnit kræver bestilling af dele og værktøjer. Udskiftning af en del løser muligvis ikke problemet med enheden. Du kan finde andre servicemuligheder på support.apple.com/repair.

Udskift delen

Hvis problemet ikke blev løst eller isoleret ved at følge de foregående trin, skal du udskifte skærmen.

Bemærk: Dette afsnit kræver bestilling af dele og værktøjer. Udskiftning af en del løser muligvis ikke problemet med enheden. Du kan finde andre servicemuligheder på support.apple.com/repair.