iPhone 12 og nyere modeller: Apple-diagnosticering til selvbetjeningsreparation

Du kan blive bedt om at bruge testpakker til Apple-diagnosticering til selvbetjeningsreparation for at hjælpe med at finde årsagen til et problem på en iPhone, som du foretager fejlfinding på. En diagnosticeringspakke består af flere diagnosticeringstest. Kørsel af disse testpakker kan hjælpe med at isolere problemer, undersøge, om en del skal udskiftes, eller kontrollere, at en reparation er fuldført.

Du have en separat, sekundær enhed med webbrowser og internetadgang for at få adgang til testpakkerne. Den sekundære enhed fungerer som diagnosticeringskonsol, hvor du indtaster serienummeret på den enhed, du servicerer.

Du vælger den anbefalede diagnosticeringstestpakke, og når den er fuldført, vises resultaterne på diagnosticeringskonsollen. Gennemgå resultaterne for at hjælpe med at isolere årsagen til problemet på iPhone-enheden.

Sådan kører du Apple-diagnosticering til selvbetjeningsreparation på en iPhone

Krav

Hvis du vil bruge Apple-diagnosticering til selvbetjeningsreparation til at teste en iPhone, skal du bruge:

• En iPhone 12 eller nyere model, der skal testes, og som kan tænde og starte i iOS. Hvis iPhone ikke tænder eller starter, skal du se fejlfinding af problemer med batteri og opladning.

• Vigtigt: Den iPhone, du tester, skal have iOS 17 eller en nyere version for at køre Apple-diagnosticering til selvbetjeningsreparation. Betaversioner af iOS understøttes ikke. Se Opdater din iPhone eller iPad for at få vejledning i at opdatere din iPhone. Sørg for, at iPhone er blevet opdateret, før du fortsætter.

• Identificer din iPhone-model

• En sekundær enhed, f.eks. en Mac, PC, iPad eller en anden iPhone til at tilgå Apple-diagnosticering til selvbetjeningsreparation og diagnosticeringskonsollen. Diagnosticeringskonsollen understøttes på følgende sekundære enheder:

• En iPhone, der kører iOS 13 eller en nyere version, eller en iPad, der kører iPadOS 13 eller en nyere version, med Safari

• En Mac, der kører macOS Catalina 10.15 eller en nyere version med Safari

• En PC med Chrome 55 eller nyere, Firefox 59 eller nyere eller Microsoft Edge 12 eller nyere

• En Wi-Fi-internetforbindelse på den iPhone, der skal testes

• Bemærk: Den iPhone, der skal testes, understøtter kun en Wi-Fi-forbindelse, når den er i diagnosticeringstilstand. Mobilforbindelser understøttes ikke.

• En Wi-Fi-, mobil- eller kabelforbindelse på den sekundære enhed

Klargør den iPhone, du tester

1. Hvis du kan installere den nyeste iOS-version, skal du opdatere iPhone-enheden, før du fortsætter.

2. Sluk den iPhone, der skal testes.

3. Tag alt tilbehør ud af iPhone-enheden.

Start Apple-diagnosticering til selvbetjeningsreparation på den sekundære enhed

1. Gå til https://getsupport.apple.com/self-service-diagnostics på den sekundære enhed.

2. Klik eller tryk på Fortsæt på siden for Apple-diagnosticering til selvbetjeningsreparation.

3. Vælg iPhone.

Gå til diagnosticeringstilstand på den iPhone, du tester

1. Sluk iPhone-enheden:

1. Hold sideknappen og en af lydstyrkeknapperne nede på samme tid, indtil mærkerne vises, og træk derefter mærket Sluk.

2. Vent 30 sekunder, indtil enheden slukker.

iPhone med pile, der peger på lydstyrke- og sideknapper
  2. Tryk på knapperne Skru op og Skru ned, og hold dem nede.

iPhone med pile, der peger på lydstyrkeknapper
  3. Mens du holder knapperne nede, skal du slutte iPhone til en strømforsyning på 20 W eller derover eller direkte til en computer, der er tændt og tilsluttet en stikkontakt. Hubs, skærme eller andre indirekte forbindelser understøttes ikke.

4. Når Apple-logoet vises, skal du slippe knapperne.

5. Når der vises en meddelelse med teksten "Diagnostik gør det muligt for Apple at identificere potentielle fejl i hardware og software på denne enhed", er iPhone-enheden i diagnosticeringstilstand.

Skærm til diagnosticeringstilstand på iPhone

Tilmeld dig, og start en diagnosticeringssession

1. Indtast serienummeret på den iPhone, du tester, på siden for Apple-diagnosticering til selvbetjeningsreparation på den sekundære enhed.

• Bemærk: Hvis du vil finde serienummeret på den iPhone, du tester, skal du trykke på informationssymbolet i nederste højre hjørne af diagnosticeringsskærmen.

2. Klik eller tryk på Start session på siden for Apple-diagnosticering til selvbetjeningsreparation på den sekundære enhed. Hvis iPhone-enheden ikke tilmeldes en diagnosticeringssession, skal du klikke eller trykke på Prøv igen.

3. Tryk på Start session på diagnosticeringsskærmen på den iPhone, du tester.

4. Når iPhone-enheden er tilmeldt, skal du vælge en diagnosticeringstestpakke.

5. Følg vejledningen, og se diagnosticeringstestresultaterne på den sekundære enhed.

Tilgængelige diagnosticeringstestpakker

Mobile Resource Inspector (MRI)

Denne diagnosticeringspakke er et værktøj til indledende evaluering, der kontrollerer enhedens softwareversion og validerer tilstedeværelsen af hardwarekomponenter.

Skærmpixelanomalier

Denne pakke viser en række farver og mønstre, der hjælper med at identificere pixelanomalier og snavs.

Multi-Touch

Denne pakke hjælper med at identificere områder på skærmpanelet, der har responsive eller ikke-responsive berøringspixel.

Kameraets billedkvalitet

Denne pakke hjælper med at identificere problemer med kameraets billedkvalitet på kameraerne på forsiden eller bagsiden.

Face ID

Denne pakke udfører en kontrol af sensorerne for Face ID.

Audio for selvbetjeningsreparation

Til iPhone 15 og iPhone 15 Plus

Afspiller et sæt toner gennem de indbyggede højttalere og beder dig om at bekræfte, at du kan høre tonerne, og at de ikke lyder forvrænget. Testen beder dig derefter om at optage et kort lydklip for at bekræfte, at hver mikrofon kan registrere lyd. Du opnår de bedste resultater ved at køre denne testpakke i et stille miljø.

Forsigtig: Diagnosticeringspakken Audio for selvbetjeningsreparation afspiller kraftige testtoner gennem højttalerne. Vær opmærksom på dine omgivelser, før du kører denne testpakke.

Lyd ud

For alle andre understøttede iPhone-modeller

Denne pakke afspiller et sæt akkordtoner gennem de indbyggede højttalere og beder dig om at bekræfte, at toner, der afspilles gennem højttalerne, kan høres og ikke lyder forvrænget. Du opnår de bedste resultater ved at køre denne testpakke i et stille miljø.

Forsigtig: Diagnosticeringspakken Lyd ud afspiller kraftige testtoner gennem højttalerne. Vær opmærksom på dine omgivelser, før du kører denne testpakke.