Hvis Touch ID ikke fungerer på din iPhone eller iPad

Hvis du ikke kan låse din iOS-enhed op ved hjælp af Touch ID, hvis du ikke kan registrere et fingeraftryk, eller hvis du bliver bedt om at indtaste din kode, kan du læse mere om, hvad du kan gøre.

Hvor sidder sensoren til Touch ID?

Sensoren til Touch ID sidder enten i knappen Hjem eller – på iPad mini (6. generation) og iPad Air (4. og 5. generation) – i den øverste knap. Når du følger trinnene nedenfor, angiver vejledningen på skærmen, hvilken knap du skal trykke på. Hvis du ikke er helt sikker, kan du få mere at vide om, hvilken knap der gør hvad på din iPad.

Følg disse trin. Prøv at bruge Touch ID efter hvert trin:

1. Sørg for, at du har installeret den nyeste version af iOS eller iPadOS.

2. Sørg for, at dine fingre og Touch ID-sensoren er rene og tørre.* Til Touch ID-sensoren skal du bruge en ren, fnugfri klud til at tørre snavs eller snavs af.

3. Din finger skal dække Touch ID-sensoren helt og røre ved den omgivende metalring. Du må ikke trykke for hurtigt eller flytte fingeren, mens Touch ID scanner.

4. Hvis du bruger etui eller skærmbeskyttelse på enheden, skal du sørge for, at Touch ID-sensoren og den omgivende ring ikke er dækket.

5. Gå til Indstillinger > Touch ID & kode, og kontroller, at Lås iPhone op eller iTunes & App Store er slået til, og at du har registreret et eller flere fingeraftryk.

6. Prøv at registrere en anden finger.

Fungerer det stadig ikke?

Hvis trinnene ovenfor ikke hjalp, hvis "Mislykket – Kan ikke færdiggøre indstilling af Touch ID" vises, eller en af følgende ting sker, når du går til Indstillinger > Touch ID & kode, skal du tage din enhed med til en Apple Store-butik eller en Apple-autoriseret serviceudbyder eller kontakte Apple-support:

• Du kan ikke slå Touch ID til

• Touch ID er dæmpet eller nedtonet

Hvis du skal indtaste din kode

Du skal muligvis indtaste koden eller dit Apple-id i stedet for at bruge Touch ID i følgende situationer:

• Du har lige genstartet enheden

• Dit fingeraftryk genkendes ikke fem gange i træk

• Du har ikke låst enheden op i mere end 48 timer

• Du har lige registreret eller slettet fingeraftryk

• Du forsøger at åbne Touch ID & kode i menuen Indstillinger

• Du brugte Nødopkald SOS.

* Fugt, creme, sved, fedt, rifter eller tør hud kan gøre det vanskeligere at genkende fingeraftrykket. Genkendelsen kan også påvirkes midlertidigt af f.eks. fysisk aktivitet, bad, svømning, madlavning eller andre forhold eller ændringer, der påvirker fingeraftrykket.