Talen

Over Sluimerstand uitschakelen op verzoek en Bonjour Sleep Proxy

Wanneer een Mac-computer in de sluimerstand staat, kan deze voorzieningen blijven delen, zoals de iTunes- en iPhoto-bibliotheek, printers, bestanden en het scherm.

Hoe werkt het?

Met Sluimerstand uitschakelen op verzoek (op de Mac) en Bonjour Sleep Proxy (voorzien door een AirPort-apparaat of Apple TV) kunt u energie besparen en kosten herleiden terwijl de volledige toegang tot alle gedeelde apparaten nog steeds wordt verzekerd. U hebt ook toegang op afstand tot gedeelde voorzieningen via het internet met behulp van Terug naar mijn Mac.

Sluimerstand uitschakelen op verzoek werkt samen met een Bonjour Sleep Proxy die wordt uitgevoerd op een AirPort-basisstation, Time Capsule of Apple TV (wanneer geen AirPort-basisstation of Time Capsule aanwezig is in het netwerk). Opmerking: de Apple TV treedt op als een Bonjour Sleep Proxy zelfs als deze in de sluimerstand staat.

Elke Mac in een netwerk waarbij Sluimerstand uitschakelen op verzoek is ingeschakeld in het voorkeurenpaneel Energiestand registreert zichzelf en diens gedeelde voorzieningen bij een Bonjour Sleep Proxy. Wanneer de Mac in de sluimerstand staat en de toegang tot een gedeelde voorziening wordt verzocht op de Mac, vraagt een Bonjour Sleep Proxy aan die Mac om de sluimerstand uit te schakelen en het verzoek te behandelen. Zodra dat verzoek is beëindigd, registreert de Mac zich opnieuw bij de Bonjour Sleep Proxy en zet deze zich opnieuw in de sluimerstand volgens het ingestelde interval voor de sluimerstand in het voorkeurenpaneel Energiestand. Opmerking: voor ideale prestaties moet u twintig of minder Macs per Bonjour Sleep Proxy in een netwerk hebben die Sluimerstand uitschakelen op verzoek gebruiken.