Om kontrollen modifieras laddas sidan om

Utbytesprogram för europeisk version av Apple 5 W USB-strömadapter

Apple har kommit fram till att i vissa sällsynta fall kan Apples europeiska 5 W USB-strömadapter överhettas och utgöra en säkerhetsrisk. Adaptern medföljde iPhone 3GS-, iPhone 4- och iPhone 4s-modeller som levererades från oktober 2009 till september 2012 i länderna som anges nedan. Den såldes även som fristående tillbehör.

Kundsäkerheten är alltid högsta prioritet för Apple och vi har själva beslutat att byta ut alla påverkade strömadaptrar mot nya, omdesignade adaptrar utan extra kostnad. Vi uppmanar alla kunder att byta ut alla påverkade adaptrar mot nya så snart som möjligt med hjälp av metoden nedan.

Obs! Övriga Apple 5 W USB-strömadaptrar ingår inte i det här programmet.

Identifiera din adapter

Kontrollera etiketten mellan stiften på din adapter och jämför med bilderna som är markerade med rött nedan. Du identifierar påverkade adaptrar med hjälp av modellnumret och färgen på bokstäverna ”CE”.

På påverkade adaptrar visas ”Model A1300” och bokstäverna ”CE” i grått. Om du har en påverkad adapter slutar du använda den och byter ut den mot en ny. Du kan ladda din iPhone genom att ansluta den via en USB-kabel till datorn tills du får en ersättningsadapter.

På de omdesignade adaptrarna står det ”Model A1400” och bokstäverna ”CE” i grått. Du behöver inte byta ut din adapter.

Påverkad adapter
Detalj av berörd adapter
Omdesignad adapter
Detalj av ersättningsadapter

Ersättningsmetod

Ta med de påverkade adaptrarna till en Apple Store eller en Apple-auktoriserad servicepartner som deltar i programmet. Eftersom vi måste bekräfta ditt iPhone-serienummer vill vi även att du tar med din iPhone.

Den påverkade adaptern kasseras på ett miljövänligt sätt.

Hitta en butik som har erbjudandet:

Obs! Om du inte kan ta din påverkade adapter till någon av platserna ovan kontaktar du Apples tekniska support för att ordna ett utbyte.

Ytterligare information

Om du tror att du har betalat för ett utbyte på grund av detta problem kontaktar du Apple för att begära en återbetalning.

Landslista

Informationen gäller från och med 2014-06-18