Service och reparation av Mac-datorer

Läs om hur du får din stationära eller bärbara Mac-dator lagad och hur mycket det kostar.

Hur får jag min Mac-dator lagad?

Du kan boka tid i en Apple Store-butik eller hos en auktoriserad Apple-servicepartner när du vill beställa service till din Mac. Se till att du kan ditt Apple-ID och lösenord inför mötet. Eller kontakta oss så ordnar vi frakten om du har en bärbar Mac-dator. Vi returnerar din reparerade produkt till dig så fort som möjligt. Beroende på var du får service kanske du kan kontrollera reparationens status online.

Påbörja en servicebegäran

Hur mycket kostar det?

Ingen avgift dras om felet täcks av garantin, AppleCare+ eller konsumentköplagen. Om felet inte täcks beror priset på typen av reparation. Be din servicerepresentant om en uppskattning.

Batteriservice

Om du har problem med batteriet behöver din bärbara Mac-dator kanske inte repareras. Dessa tips visar hur du optimerar batteriets prestanda. Om du inte kan slå på din Mac-dator eller om skärmen blir svart följer du dessa steg för att lösa problemet.

Batteriet till din bärbara Mac-dator kan ha rätt till service under garantin, konsumentköplagen eller AppleCare+. Priserna gäller för reparation utanför garantin. Vi kan behöva testa din produkt för att avgöra den slutliga serviceavgiften.

Produkt Batteriservice
11-tums/13-tums MacBook Air

Alla berättigande modeller 1 295 kr inkl. moms
13-tums/15-tums MacBook Pro

Alla berättigande modeller 1 295 kr inkl. moms
12-tums MacBook
Alla berättigande modeller 1 995 kr inkl. moms
13-tums/15-tums MacBook Pro med Retina-skärm
Alla berättigande modeller 1 995 kr inkl. moms

Priser och villkor hos andra servicepartner kan variera. Alla priser anges i svenska kronor (kr) och inkluderar moms.

Tillbehör

Apple-märkta tillbehör omfattas av Apples begränsade ettårsgaranti. Vår garanti täcker inte slitage på batterier genom normal användning. Om tillbehörets batteri är slut och garantin har gått ut kan du byta ut tillbehöret mot en avgift.

Produkt Batteriservice för tillbehör
Magic Keyboard 309 kr
Magic Keyboard med numerisk del 309 kr
Magic Mouse 2 309 kr
Magic Trackpad 2 309 kr

Priser och villkor hos andra servicepartner kan variera. Alla priser anges i svenska kronor (kr) och inkluderar moms. Om frakt krävs lägger vi till ytterligare 113,63 kr i fraktavgift.

AppleCare+

AppleCare+ för Mac ger dig teknisk support från experter och ytterligare rätt till hårdvaruservice i upp till tre år från inköpsdatumet för AppleCare+. Dessutom täcker den upp till två incidenter av oavsiktliga skador. För varje fall tas det ut en självrisk enligt nedan. Om du inte köpte AppleCare+ med din Mac kan du köpa det inom 60 dagar från köpet av din Mac om produkten inte är skadad.

Följande priser gäller reparationer som utförs av Apple med den rätt till service vid oavsiktlig skada som ingår i AppleCare+.

Modell Endast skärm eller externt hölje (med AppleCare+)
Övrig skada (med AppleCare+)
Alla bärbara och stationära Mac-datorer med AppleCare+ 849 kr 2,699 kr

Avgifterna gäller i Sverige. Alla priser anges i svenska kronor (kr) och inkluderar moms.

Apples begränsade garanti och AppleCare+ gäller utöver eventuella rättigheter enligt konsumentköplagen.

AppleCare+ täcker inte omfattande fysiska skador, exempelvis en allvarlig skada som beror på vätskekontakt eller vattenskada, eller en skada som orsakats av farligt material. Om enheten har modifierats av en ej auktoriserad servicepartner täcker inte AppleCare+ en oavsiktlig skada såvida inte alla originaldelar returneras till Apple.

Se villkoren för AppleCare+ för detaljerad information.

Förbereda för service

Innan du returnerar din Mac till oss ska du aktivera FileVault och säkerhetskopiera dina data. Du kan dessutom behöva säkerhetskopian om det blir nödvändigt att formatera om din Mac-dator när den repareras. Apple ansvarar inte för eventuella dataförluster.

Läs Apples integritetspolicy