Informationscenter för service av bärbara Mac-datorer

Läs mer om servicealternativ, garanti och priser för MacBook-datorer.

Hur får jag min bärbara Mac lagad?

Apple erbjuder många sätt att få support och service för en MacBook, MacBook Pro eller MacBook Air. Välj det som passar bäst för dig. Om du har problem med ditt operativsystem kanske du kan hitta svaret i våra supportartiklar. Eller så kan vi hjälpa dig med att reparera trasiga skärmar, byta ut batterier och lösa andra problem.

Läs Apple-supportartiklar

Kontakta oss

Kontakta oss om du vill prata med en expert hos Apple-supporten. Vi hjälper dig att åtgärda problemet eller boka en reparation. Ha serienumret för din produkt och ditt Apple-ID i beredskap när du kontaktar oss.

Hitta produktens serienummer
Starta en supportbegäran

Skicka in den

Kontakta oss så ordnar vi frakten av din bärbara Mac-dator. Vi returnerar din reparerade produkt till dig så snabbt som möjligt.

Säkerhetskopiera din Mac och förbered dig för service
Starta en servicebegäran

Ta med den till butiken

Om du vill ha personlig hjälp kan du kontakta en Apple-auktoriserad servicepartner eller boka ett möte i en Apple Store-butik från webben. Se till att du kan ditt Apple-ID och lösenord inför mötet.

Hitta en Apple-auktoriserad servicepartner
Boka ett möte i en Apple Store-butik
Säkerhetskopiera din Mac och förbered dig för service

Hur mycket kostar det?

Du behöver inte betala något om felet omfattas av garantin, AppleCare Protection Plan eller konsumentlagen. Om felet inte omfattas beror priset på typen av reparation. Be din servicerepresentant om en uppskattning.

Se priser för Apples batteriservice
Kontrollera garantins omfattning

Hur lång tid tar det?

Reparationskälla

Ungefärlig tid

Skicka in den Upp till sju arbetsdagar
Apple-auktoriserad servicepartner Fråga din servicerepresentant
Apple Store (bokat möte) Upp till fem arbetsdagar

Beroende på var din produkt får service kan du eventuellt kontrollera reparationens status på webben.

Kontrollera status för din servicebegäran

Rätt till service enligt Apples begränsade garanti

Vår begränsade garanti täcker din produkt och tillbehör från Apple. Den gäller för defekter i ett år från att du köpte dem. Apples begränsade garanti gäller utöver dina rättigheter enligt konsumentlagen.

Garantin gäller inte för skador som beror på olyckshändelser eller obehöriga ändringar. Komplett information finns i garantivillkoren. Du kan kontrollera din garantistatus på webben och uppdatera informationen om inköpsbeviset om vi har fel uppgifter i våra register.

Läs Apples begränsade garanti
Kontrollera din rätt till service och support
Uppdatera ditt inköpsbevis
Läs mer om konsumentlagstiftningen

Kan jag köpa utökad omfattning för min bärbara Mac-dator?

Med AppleCare Protection Plan får du expertsupport via telefon och extra servicealternativ för maskinvaran i upp till tre år från den dag då du köpte din bärbara Mac-dator. Du kan köpa AppleCare Protection Plan i upp till ett år efter den dag då du köpte den bärbara Mac-datorn.

Du kan också ha rättigheter enligt konsumentlagen. Apples begränsade garanti och AppleCare Protection Plan gäller utöver eventuella rättigheter enligt konsumentlagen.

Läs mer om AppleCare Protection Plan

Service där garantin upphört att gälla

Garantin gäller inte för reparationer när:

• Din bärbara Mac är mer än ett år gammal
  • Din bärbara Mac-dator har ett fel som inte omfattas av garantin, till exempel en oavsiktlig skada eller en skada som beror på obehöriga ändringar

Kostnaderna för reparationer där garantin upphört att gälla beror på typen av service och om problemet omfattas av en AppleCare Protection Plan. Du kan också ha rättigheter enligt konsumentlagen utöver Apples garanti.

Visa Apples avgifter för reparationer där garantin upphört att gälla
Läs Apples begränsade garanti
Läs Apples reparationsvillkor

Batteriservice

Om batteriet har ett tillverkningsfel som omfattas av Apples begränsade garanti, AppleCare Protection Plan eller av konsumentlagen, utför vi service utan någon extra kostnad. Vår garanti täcker inte slitage på batterier genom normal användning.

Vi kan behöva testa din produkt för att ta reda på vad problemet med ditt batteri beror på. Om din bärbara Mac-dator inte omfattas kan vi ersätta batteriet mot en avgift.

Du har en ytterligare förmån om du har AppleCare Protection Plan. Om din bärbara Mac-dator bara klarar 80 procent eller mindre av sin ursprungliga kapacitet och den täcks av din AppleCare-plan så utför vi service på batteriet utan kostnad.

Efter service erbjuder vi en garanti mot maskinvarufel i ersättningsbatteriet som gäller i ett år från den dag då batteriet fick service. I likhet med det ursprungliga batteriets garanti omfattar den inte normal användning.

Läs om hur du förlänger batteritiden
Se priser för batteriservice från Apple där garantin upphört att gälla

Apple-tillbehör

Apples egna tillbehör som följer med i lådan till din Mac-dator, inklusive strömadaptern, täcks av vår garanti samt av konsumentlagen. De omfattas även av din AppleCare Protection Plan. När du beställer service behöver du serienumret till din bärbara Mac-dator. Kontakta Apple eller en Apple-auktoriserad servicepartner om du vill ha mer information om service.

Läs Apples begränsade garanti för tillbehör
Kontakta Apple-supporten

Förbereda service av en bärbar Mac-dator

• Säkerhetskopiera dina data. Du kan behöva säkerhetskopian om det blir nödvändigt att formatera om din bärbara Mac-dator när den repareras. Apple ansvarar inte för eventuella dataförluster.
  • Aktivera FileVault, som krypterar data som finns på din bärbara Mac-dator.
  • Försäkra dig om att du har ditt Apple-ID och ditt lösenord.
  • Behåll dina kablar och andra tillbehör när du får service.

Läs mer om säkerhetskopior
Läs mer om säkerhet i Apple OS X och FileVault
Aktivera (eller återaktivera) FileVault
Läs Apples integritetspolicy

Efter service

Vi lämnar garanti på vår service, inklusive ersättningsdelar, i 90 dagar, eller den tid du har kvar av din Apple-garanti eller AppleCare Protection Plan, beroende på vilket som är längst. Vi lämnar garanti för ett ersättningsbatteri i en bärbar Mac-dator i ett år efter service. Detta erbjuder vi varje gång du får service av oss eller en Apple-auktoriserad servicepartner. Det påverkar inte dina rättigheter enligt konsumentlagen.