Informationscenter för service av stationära Mac-datorer

Läs om Apples servicealternativ för iMac-, Mac mini- och Mac Pro-datorer.

Hur får jag min stationära Mac-dator lagad?

Apple erbjuder många sätt att få support och service för din iMac, Mac mini och Mac Pro. Välj det som passar bäst för dig. Om du har problem med ditt operativsystem kanske du kan hitta svaret i våra supportartiklar. Vi kan även hjälpa dig att lösa andra problem.

Läs Apple-supportartiklar

Kontakta oss

Kontakta oss om du vill prata med en av Apples supportexperter. Vi hjälper dig att ordna problemet eller boka en reparation. Ha serienumret för produkten, ditt Apple-ID och lösenordet i beredskap när du kontaktar oss.

Hitta produktens serienummer
Identifiera din stationära Mac-datormodell
Starta en servicebegäran

Ta med den till butiken

Om du vill ha personlig hjälp kan du kontakta en Apple-auktoriserad servicepartner eller boka ett möte i en Apple Store-butik från webben. Se till att du kan ditt Apple-ID och lösenord inför mötet.

Hitta en Apple-auktoriserad servicepartner
Boka ett möte i Apple Store
Säkerhetskopiera din stationära Mac-dator och förbered dig för service

Hur mycket kostar det?

Du behöver inte betala något om felet omfattas av garantin, AppleCare Protection Plan eller konsumentlagstiftningen. Om felet inte täcks beror priset på typen av reparation. Be din servicerepresentant om en uppskattning.

Kontrollera din rätt till service

Hur lång tid tar det?

Reparationskälla

Ungefärlig tid

Apple-auktoriserad servicepartner

Fråga din servicerepresentant

Apple Store (bokat möte)

Upp till fem arbetsdagar

Apple-supporten (tillbehör)

Upp till sju arbetsdagar

Beroende på var du får service kanske du kan kontrollera reparationens status online.

Kontrollera status för din servicebegäran

Rätt till service enligt Apples begränsade garanti

Vår begränsade garanti täcker din produkt och tillbehör från Apple. Den gäller för defekter i ett år från att du köpte dem. Apples begränsade garanti gäller utöver dina rättigheter enligt konsumentlagstiftningen.

Garantin gäller inte för skador som beror på olyckshändelser eller obehöriga ändringar. Komplett information finns i garantivillkoren. Du kan kontrollera din garantistatus på webben och uppdatera informationen om inköpsbeviset om vi har fel uppgifter i våra register.

Läs Apples begränsade garanti
Kontrollera din garantistatus
Uppdatera ditt köpebevis
Läs mer om konsumentlagstiftningen

Kan jag köpa utökad täckning för min stationära Mac-dator?

Med AppleCare Protection Plan får du expertsupport via telefon och extra servicealternativ för maskinvaran i upp till tre år från det ursprungliga inköpsdatumet för din Mac-dator. Du kan köpa AppleCare Protection Plan i upp till tolv månader efter den dag då du köpte den stationära Mac-datorn.

Du kan också ha rättigheter enligt konsumentlagstiftningen. Apples begränsade garanti och AppleCare Protection Plan gäller utöver eventuella rättigheter enligt konsumentlagstiftningen.

Läs mer om AppleCare Protection Plan

Service utan garanti

Garantin gäller inte för reparationer när:

• Din Mac-dator är mer än ett år gammal
  • Din Mac-dator har ett fel som inte omfattas av garantin, till exempel en oavsiktlig skada eller en skada som beror på obehöriga ändringar

Om din Mac-dator behöver en reparation som inte omfattas av garantin kan vi kanske utföra den mot en avgift för service efter att garantin gått ut. Reparationskostnaderna beror på typen av service och om problemet omfattas av AppleCare Protection Plan. Du kan också ha rättigheter enligt konsumentlagstiftningen utöver Apples garanti.

Läs Apples begränsade garanti
Läs Apples reparationsvillkor

Apple-tillbehör

Apples egna tillbehör som följer med i lådan till din Mac omfattas av vår garanti samt av konsumentlagstiftningen. Om du köpte en AppleCare Protection Plan till din Mac-dator omfattar den även tillbehören som medföljde din produkt.

Kontakta Apple eller en Apple-auktoriserad servicepartner om du vill ha mer information om service.

Se Apples priser för tillbehör till stationära Mac-datorer
Läs Apples begränsade garanti för tillbehör
Kontakta Apple-supporten

Batteriservice för tillbehör

Vissa stationära Mac-datorer har tillbehör med ett inbyggt laddningsbart batteri. Om tillbehörets batteri har ett tillverkningsfel som omfattas av Apples begränsade garanti, AppleCare Protection Plan eller konsumentlagstiftningen, utför vi service utan någon extra kostnad. Vår garanti täcker inte slitage på batterier genom normal användning.

Vi kan behöva testa tillbehöret för att ta reda på vad problemet med ditt batteri beror på. Om tillbehöret inte omfattas av garantin kan vi reparera eller ersätta det mot en avgift.

Du kan få en ytterligare fördel om du har en AppleCare Protection Plan till din stationära Mac-dator. Om tillbehörets batteri bara har kvar 80 procent eller mindre av sin ursprungliga kapacitet och det omfattas av din AppleCare-plan, utför vi service på tillbehöret utan kostnad.

Se Apples priser för batterier efter att garantin gått ut
Läs om hur du förlänger batteritiden

Förbereda en Mac-dator för service

• Så här säkerhetskopierar du dina data. Du kan dessutom behöva säkerhetskopian om det blir nödvändigt att formatera om din Mac-dator när den repareras. Apple ansvarar inte för eventuella dataförluster.
  • Aktivera FileVault, som krypterar data som finns på din Mac-dator.
  • Försäkra dig om att du har ditt Apple-ID och ditt lösenord.
  • Behåll dina kablar och andra tillbehör när du får service.

Läs mer om säkerhetskopior
Läs mer om säkerhet i Apple OS X och FileVault
Aktivera (eller återaktivera) FileVault
Läs Apples integritetspolicy

Efter service

Vi lämnar garanti på vår service, inklusive ersättningsdelar, i 90 dagar, eller den tid du har kvar av din Apple-garanti eller AppleCare Protection Plan, beroende på vilket som är längst. Detta erbjuder vi varje gång du får service av oss eller en Apple-auktoriserad servicepartner. Detta gäller utöver dina rättigheter enligt konsumentlagstiftningen.