Om kontrollen modifieras laddas sidan om
Bärbara Mac-datorer

Serviceprogram för tangentbord på MacBook, MacBook Air och MacBook Pro

Apple har upptäckt att tangentborden på ett mindre antal MacBook-, MacBook Air- och MacBook Pro-modeller kan uppvisa ett eller flera av följande beteenden:

• Bokstäver eller tecken repeteras oväntat
  • Bokstäver eller tecken visas inte
  • En eller flera tangenter känns tröga eller svarar inte på ett konsekvent sätt

Apple eller en auktoriserad Apple-servicepartner utför service på tangentbord på berättigade MacBook-, MacBook Air- och MacBook Pro-modeller avgiftsfritt. Vilken typ av service som utförs fastställs efter undersökning av tangentbordet, och den kan bestå av ersättning av en eller flera tangenter eller hela tangentbordet.

Berättigade modeller

Välj Apple-menyn () > Om den här datorn om du vill se vilken datormodell du har och ta reda på om den är berättigad till det här programmet. Nedan visas vilka modeller som är berättigade.

• MacBook (Retina-skärm, 12 tum, tidigt 2015)
  • MacBook (Retina-skärm, 12 tum, tidigt 2016)
  • MacBook (Retina-skärm, 12 tum, 2017)
  • MacBook Air (Retina-skärm, 13 tum, 2018)
  • MacBook Air (Retina-skärm, 13 tum, 2019)
  • MacBook Pro (13 tum, 2016, två Thunderbolt 3-portar)
  • MacBook Pro (13 tum, 2017, två Thunderbolt 3-portar)
  • MacBook Pro (13 tum, 2019, två Thunderbolt 3-portar)
  • MacBook Pro (13 tum, 2016, fyra Thunderbolt 3-portar)
  • MacBook Pro (13 tum, 2017, fyra Thunderbolt 3-portar)
  • MacBook Pro (15 tum, 2016)
  • MacBook Pro (15 tum, 2017)
  • MacBook Pro (13 tum, 2018, fyra Thunderbolt 3-portar)
  • MacBook Pro (15 tum, 2018)
  • MacBook Pro (13 tum, 2019, fyra Thunderbolt 3-portar)
  • MacBook Pro (15 tum, 2019)

Obs! Inga andra bärbara Mac-modeller omfattas av det här programmet.

Serviceprocessen

Välj ett av alternativen för service nedan. Vi kontrollerar att din bärbara Mac är berättigad till programmet.

Vilken typ av service som ska utföras fastställs efter undersökning av tangentbordet, och den kan bestå av ersättning av en eller flera tangenter eller hela tangentbordet. Servicens utförandetid kan variera beroende på typen av service och tillgången till ersättningsdelar.

Kontakta Apple-supporten om du har frågor eller behöver ytterligare hjälp.

Förbered din enhet inför servicen genom att säkerhetskopiera dina data.

Obs! Om din MacBook, MacBook Air eller MacBook Pro har andra skador som försvårar reparationen måste det felet åtgärdas först. I vissa fall kan den reparationen innebära en extra kostnad.

Ytterligare information

Detta världsomfattande program från Apple förlänger inte standardgarantiskyddets giltighet för din bärbara Mac.

Om du tror att din bärbara Mac har påverkats av det här problemet och du har betalat för att reparera tangentbordet kan du kontakta Apple angående en återbetalning.

Programmet gäller för berättigade MacBook-, MacBook Air- och MacBook Pro-modeller under fyra år från enhetens ursprungliga inköpsdatum.

Information as of 2019-07-09