Aktivera JavaScript i webbläsaren för att skicka den här informationen.
Om kontrollen modifieras laddas sidan om
iPhone 6s iPhone 6s Plus

Serviceprogram för iPhone 6s och iPhone 6s Plus vid problem med strömförsörjningen

Apple har fastställt att vissa iPhone 6s- och iPhone 6s Plus-enheter inte kan startas på grund av komponentfel. Det här problemet berör endast enheter inom ett begränsat serienummerområde som tillverkades mellan oktober 2018 och augusti 2019.

Om du tror att du har upplevt det här problemet kan du använda serienummerkontrolleraren nedan för att se om din iPhone 6s eller iPhone 6s Plus är berättigad till kostnadsfri reparation.

Valid Input Invalid Input

Det serienummer du angav kan vara valbart till det här programmet. Välj ett servicealternativ nedan.

Serienumret du angav är inte berättigat under detta program på grund av ett av följande skäl:
– Det ingår inte i det berörda serienummerintervallet.
– Våra register visar att din enhet redan har fått service som en del av det här programmet.
– Våra uppgifter visar att din enhet inte längre är berättigad till gratis service inom detta program. Om du har frågor kan du kontakta oss.

Vi beklagar men det inträffade ett problem vid behandlingen av din förfrågan. Försök igen om några minuter.

Ange ditt serienummer.

Det här är inte ett giltigt serienummer för en Apple-produkt. Ange numret en gång till. Om du har problem kan du kontakta oss.

Vi beklagar men det inträffade ett problem vid behandlingen av din förfrågan. Försök igen om några minuter.

Det är enkelt att hitta serienumret. Se hur.

OBS! Ingen annan iPhone-modell omfattas av det här programmet.

Serviceprocessen

Välj ett av alternativen nedan för att få service på din iPhone 6s eller iPhone 6s Plus. Vi kontrollerar att din iPhone är berättigad till programmet.

Före service säkerhetskopierar du din iPhone till iTunes eller iCloud. Läs mer om att förbereda din iPhone för service.

Om din iPhone har en skada som kan påverka utsikterna för att reparationen ska slutföras, som en sprucken skärm, behöver det problemet lösas innan servicen utförs. I vissa fall kan denna ytterligare reparation medföra en kostnad.

Ytterligare information

Apple kan begränsa reparationen till landet eller regionen där produkten ursprungligen köptes. För iPhone 6s och iPhone 6s Plus-enheter som köpts i EES-länder är service även tillgänglig i andra EES-länder.

Om du tror att din iPhone 6s eller iPhone 6s Plus påverkades av det här problemet och du betalade för att reparera din enhet kan du kontakta Apple om att få tillbaka pengarna.

Detta globala Apple-program förlänger inte garantiskyddetför iPhone 6s och iPhone 6s Plus. Din konsumentköplag påverkas inte av detta program.

Programmet täcker berörda iPhone 6s- och iPhone 6s Plus-enheter i 2 år efter första datumet som enheten såldes i handeln.

Informationen gäller från och med 2019-10-04