Ställa in iCloud-nyckelring

iCloud-nyckelring ser till att inloggningsinformation till webbplatser och kreditkortsinformation som du använder med Autofyll i Safari samt information om Wi-Fi-nätverk hålls uppdaterad på alla dina datorer (med OS X 10.9 eller senare) och iOS-enheter (med iOS 7.0.3 eller senare).

iCloud-nyckelring förvarar även kontoinställningar så att dina Facebook-, Twitter- och LinkedIn-konton samt andra konton på sociala medier går att lägga till automatiskt på en annan dator när du loggar in på iCloud på den. På samma sätt går det att automatiskt lägga till Exchange-konton, Google-konton och andra internetkonton som du använder i Mail, Kontakter, Kalender, Påminnelser, Anteckningar och Meddelanden.

Allt som lagras i iCloud-nyckelring är säkert. Det skyddas med kryptering av branschstandard. Och din iCloud-nyckelring går inte att ställa in på en annan Mac eller iOS-enhet om du inte godkänner det.

Ställa in iCloud-nyckelringen på datorn

1. Välj Apple-menyn > Systeminställningar och klicka på iCloud.

Öppna inställningspanelen iCloud åt mig

2. Markera Nyckelring och följ sedan anvisningarna på skärmen.

Om du inte har loggat in på iCloud redan måste du ställa in iCloud innan du kan markera Nyckelring.

Tillåta att en enhet får använda iCloud-nyckelringen

Om du ställer in iCloud på den här datorn, och sedan ställer in det på en annan enhet, kan du få en notis på den här datorn som meddelar att den andra enheten vill använda ditt konto. Följ stegen nedan om du vill godkänna detta.

Du får inte någon notis och ska inte följa beskrivningen nedan om ditt Apple-ID används med tvåfaktorsautentisering. När du ställer in iCloud-nyckelring på en annan enhet tillåter du istället att enheten använder dina iCloud-data genom att helt enkelt ange inloggningslösenordet eller lösenkoden för en dator eller iOS-enhet som iCloud-nyckelring redan har ställts in på.

1. Gör något av följande:

• Klicka på Fortsätt i notisen.

En notis för den enhet som ber att få använda iCloud-nyckelring.
    • Välj Apple-menyn > Systeminställningar och klicka på iCloud. Klicka på Alternativ till höger om Nyckelring i iCloud-inställningarna och klicka sedan på Detaljer.

iCloud-dialogrutan Nyckelringsalternativ med namnet på den enhet som begär godkännande och knappen Detaljer bredvid den
  2. Ange ditt Apple-ID och det lösenord du använder med iCloud i dialogrutan som visas. Klicka på Tillåt.

Ändra hur nya enheter kan godkännas

Om det finns en alternativknapp bredvid nyckelringen i iCloud-inställningarna kan du ändra om din säkerhetskod för iCloud kan användas för att godkänna iCloud-nyckelringen på nya enheter. Du kan också ändra iCloud-säkerhetskoden eller telefonnumret som används till att bekräfta din identitet när du använder iCloud-säkerhetskoden.

Om det finns en alternativknapp bredvid nyckelringen i iCloud-inställningarna (och iCloud-nyckelringen är aktiverad) kan du inte använda en säkerhetskod för iCloud. När du ställer in iCloud på en ny enhet tillåter du istället att enheten använder dina iCloud-data genom att helt enkelt ange inloggningslösenordet eller lösenkoden för datorn eller iOS-enheten som iCloud redan har ställts in på. I det här fallet är ditt Apple-ID inställt för tvåfaktorsautentisering, så du behöver inte följa de här stegen.

1. Välj Apple-menyn > Systeminställningar och klicka på iCloud.

Öppna inställningspanelen iCloud åt mig

2. Kontrollera att Nyckelring är aktiverat och att datorn är godkänd.

3. Klicka på Alternativ bredvid Nyckelring och gör sedan ändringar i dialogrutan som visas.

iCloud-dialogrutan Nyckelringsalternativ med alternativet att tillåta godkännande med säkerhetskoden, knappen för att ändra säkerhetskod och fälten för att ändra verifieringsnumret

Mer information om hur du ställer in iCloud-nyckelring på iOS-enheter finns under Säkerhet i avsnittet Grundläggande i användarhandboken för iPhone, iPad och iPod touch.

Tar du bort kontokortsinformation eller kontonamn och lösenord från Safari (eller med Nyckelhanterare) tas de även bort från macOS-nyckelringen och från iCloud-nyckelringen.