Överföra information från en PC

Om du inte överförde informationen till din Mac när du ställde in den första gången kan du när som helst använda Flyttassistent till att överföra informationen. Överför till exempel ditt användarkonto – inklusive dina bilder, din musik och dina filer.

Öppna Flyttassistent åt mig

Överföra information

Du kan överföra via ett fast eller trådlöst nätverk om datorerna är anslutna till samma nätverk.

1. Stäng alla andra program, öppna Windows Flyttassistent på PC:n och följ sedan anvisningarna på skärmen.

Om du inte har Windows Flyttassistent på PC:n hämtar du programmet från Apples webbplats.

Windows Flyttassistent

2. Markera vad som ska överföras och klicka på Fortsätt.

Om du vill veta vad du kan överföra, eller hur du överför information från en Mac eller en hårddisk, läser du Överföra information från en dator eller lagringsenhet.

Obs! Under en Windows-flytt kan du använda en trådlös anslutning från en enhet som använder Soft AP-programvara (en programvarubaserad anslutningspunkt) till att komma åt internet. Om du använder en Soft AP-anslutningspunkt under flytten kan det öka flytthastigheten i nätverket. När panelen Anpassa visas under flytten kan du välja att ansluta till en anslutningspunkt som skapas av en annan enhet.

Hitta den överförda informationen på datorn

• När du loggar in på ett överfört användarkonto hittar du din information på följande platser.

Objekt

Plats

Anpassad skrivbordsbild

Ställ in som skrivbordsbild på datorn. Om du vill ändra bild använder du inställningspanelen Skrivbord och skärmsläckare.

Öppna inställningspanelen Skrivbord och skärmsläckare åt mig

Symbol för Skrivbord och skärmsläckare

E-post

I programmet Mail.

Öppna Mail åt mig

Symbol för Mail

Kontakter

I programmet Kontakter.

Öppna Kontakter åt mig

Symbol för Kontakter

Kalendrar

I programmet Kalender.

Öppna Kalender åt mig

Symbol för Kalender

Bokmärken, favoriter och hemsida från webbläsaren

Ställs in i Safari.

Öppna Safari åt mig

Symbol för Safari

Musik och iOS-appar i iTunes på PC:n

I iTunes på datorn.

Öppna iTunes åt mig

Symbol för iTunes

Filer från huvudmapparna för dokument, video, musik och bilder

I mapparna Dokument, Filmer, Musik och Bilder i din hemmapp i Finder. I Finder väljer du Gå > Hem.

Projektsymbol

Filer från skrivbordet

Flyttades till skrivbordet på datorn.

Ändra inställningar för överförda användarkonton