Vad är ett Apple-ID?

Ett Apple-ID ger dig tillgång till iTunes Store, App Store, iBooks Store, App Store, FaceTime och andra Apple-tjänster. Det består av en e-postadress (t.ex. poberg@icloud.com) och ett lösenord. Om du vill veta mer om Apple-ID, eller skapa ett, går du till kontowebbplatsen för Apple-ID.

Du kan ha fler än ett Apple-ID. För att undvika förvirring rekommenderar Apple dig dock att använda samma Apple-ID för iCloud, iTunes Store, iBooks Store, App Store och andra Apple-tjänster. Mer information finns i Apple Support-artikeln Logga in med ditt Apple-ID.

Skapa ett Apple-ID

Du kan skapa ett Apple-ID på flera olika sätt:

• Med en ny @icloud-adress: Klicka på Skapa ett Apple-ID i iCloud-inställningarna. Du öppnar inställningspanelen iCloud genom att välja Apple-menyn > Systeminställningar och klicka på iCloud.

Obs! På vissa platser kan du använda ett telefonnummer istället för en e-postadress som Apple-ID.

Öppna inställningspanelen iCloud åt mig

Om du redan har loggat in med ett Apple-ID måste du logga ut innan du kan skapa ett nytt Apple-ID på det här sättet.

• Använda en befintlig e-postadress: Besök webbplatsen för Apple ID-konton och klicka på Skapa ditt Apple-ID.

Obs! På vissa platser kan du använda ett telefonnummer istället för en e-postadress som Apple-ID.

• För ett barn: Lägg till barnet i din familjedelningsgrupp. Läs mer i Hantera familjen du samordnar.