Använda styrplatte- och musgester

När du använder en styrplatta från Apple eller en Magic Mouse kan du använda gester – som att klicka, trycka, nypa och svepa – till att zooma in i dokument, bläddra bland musik eller webbsidor, rotera bilder, öppna Notiscenter och mycket mer.

Styrplattegester

Använd ett eller flera fingrar på styrplattans yta för att klicka, trycka, dra, svepa och annat. För att gå mellan sidorna i ett dokument sveper du t.ex. till vänster eller höger med två fingrar. Om du vill se alla styrplattegester du kan använda, eller om du vill stänga av eller anpassa gester, väljer du Apple-menyn > Systeminställningar och klickar på Styrplatta.

Öppna inställningspanelen Styrplatta åt mig

Exempel på gester på styrplattan för att zooma in och ut från en webbsida och växla mellan program i helskärmsläge.

Musgester

Använd ett eller flera fingrar på musens yta för att klicka, trycka, dra eller svepa objekt. För att gå mellan sidorna i ett dokument sveper du t.ex. till vänster eller höger med ett finger. Om du vill se alla musgester som du kan använda, eller om du vill stänga av eller anpassa gester, väljer du Apple-menyn > Systeminställningar och klickar på Mus.

Öppna inställningspanelen Mus åt mig

Exempel på musgester för att zooma in och ut från en webbsida och växla mellan program i helskärmsläge.