Öppna dokument och hämtade filer från travar

En trave är en mappgenväg i Dock. Den ger dig snabb och direkt tillgång till filer i en mapp. En trave kan innehålla allt du kan placera i en mapp. När du klickar på en trave öppnas den. Du kan dra objekt in och ut ur travar, precis som med vanliga mappar.

Som förval finns traven Hämtade filer i Dock, så att du enkelt kommer åt objekt du hämtar från internet, får som bilagor eller tar emot via AirDrop.

Ett exempel på en trave i Dock.
  • Öppna en trave: Klicka på den i Dock.

• Öppna en fil i en trave: Klicka på den i den öppna traven.

• Öppna motsvarande mapp: Klicka på Öppna i Finder

• Ändra inställningarna för en trave: Kontroll-klicka på traven och välj sedan hur filer sorteras, om traven ser ut som en mapp eller en trave, och hur objekten i traven visas.

• Lägg till en trave: Dra en mapp till en plats till höger om avgränsningslinjen i Dock.

Avgränsningslinjen mellan program och filer samt mappar i Dock.