Ansluta till en grupp för familjedelning

Du kan ansluta till Familjedelning när samordnaren lägger till dig, eller ansluta senare genom att tacka ja till en inbjudan.

Om du är familjesamordnaren kan du bjuda in andra att ansluta när du lägger till dem i familjen. Se Hantera familjen du samordnar.

Ansluta på samordnarens dator

Om du finns i närheten när familjesamordnaren lägger till dig i familjen kan du ansluta direkt genom att ange ditt Apple-ID och lösenord på samordnarens dator eller iOS-enhet.

Innan du kan dela familjeinköp måste du bekräfta det Apple-ID du använder för de inköp på iTunes Store, App Store och iBooks Store som du vill dela med familjen.

1. Ange ditt Apple-ID och lösenord på samordnarens dator eller iOS-enhet.

2. Välj Apple-menyn > Systeminställningar på din dator, klicka på iCloud och kontrollera att du är inloggad på iCloud.

Öppna inställningspanelen iCloud åt mig

3. Klicka på Hantera familj och klicka på ditt namn till vänster. Klicka på Alternativ till höger och följ sedan anvisningarna på skärmen.

Tacka ja till eller avböj en inbjudan på datorn

1. Välj Apple-menyn > Systeminställningar och klicka på iCloud.

Öppna inställningspanelen iCloud åt mig

2. Klicka på Hantera familj och gör något av följande:

• Anslut till familjen: Klicka på Tacka ja och följ anvisningarna på skärmen.

• Anslut inte till familjen: Klicka på Avböj.

Om du har fått en inbjudan via e-post från familjesamordnaren kan du klicka på Visa inbjudan i brevet. Följ sedan anvisningarna på skärmen.

När du har anslutit dig får familjemedlemmarna e-post om att de nu delar med dig.