Ställa in ett protokoll för fildelning

Du kan ställa in det protokoll datorn använder för fildelning. Du kan dela filer med protokollet AFP (Apple Filing Protocol), FTP (File Transfer Protocol) eller SMB (Server Message Block).

Om du ska dela filer med Windows-användare markerar du alternativet SMB, markerar kryssrutan På bredvid namnet på varje användare som ska dela filer från en Windows-dator. Du kan behöva ange lösenord för användarens konto.

1. Välj Apple-menyn > Systeminställningar och klicka på Delning.

Öppna delningsinställningarna åt mig

2. Kontrollera att Fildelning är markerat och klicka sedan på Alternativ.

3. Markera ”Dela filer och mappar via SMB” eller ”Dela filer och mappar via AFP”. Du kan markera båda två.

Eftersom lösenorden för vissa Windows-användare sparas på ett mindre säkert sätt är det bra att avmarkera kryssrutan På bredvid alla användarkonton som inte används. Detta gör du innan du stänger av fildelning på din dator. I annat fall fortsätter lösenordet att vara aktivt och sparas på ett mindre säkert sätt.