Försätta datorn i vila

Du kan spara ström genom att försätta datorn i vila när du inte använder den. När datorn är i vila är den fortfarande på men drar mycket mindre ström. En dator startar snabbare från viloläge än den gör om den slås på efter att ha varit avstängd.

Försätta datorn i vila eller väcka den från vila

• Försätt en Mac i vila genom att göra något av följande:

• Välj Apple-menyn > Vila.

• Stäng skärmen på en bärbar dator.

• Om du använder en bärbar dator med en CD- och DVD-enhet trycker du på alternativ-kommando-utmatningstangenten (⏏).

• Väck en Mac genom att göra något av följande:

• Tryck på en tangent på tangentbordet eller klicka med musen eller styrplattan.

• Öppna skärmen på en bärbar dator.

Försätta datorn i vila eller väcka den med en Apple Remote

Om datorn har en IR-mottagare kanske du kan försätta den i vila och väcka den med en Apple Remote.

• Försätta datorn i vila: Håll in knappen för uppspelning/paus på fjärrkontrollen.

• Väcka datorn. Tryck på valfri knapp på fjärrkontrollen.

Om datorn är ansluten till en bildskärm kan du anpassa funktionen hos bildskärmens strömbrytare och knapparna för ljusstyrka på datorn i inställningspanelen Alternativ.