Visa filer i Finder

Finder är datorns startpunkt. Finder-symbolen ser ut som ett blått leende ansikte. Klicka på symbolen i Dock om du vill öppna ett Finder-fönster.

En blå pil pekar på symbolen för Finder till vänster i Dock.

Du använder Finder-fönster till att ordna och komma åt allting i datorn.

Ett exempel på ett Finder-fönster.

Visa dina saker

Klicka på objekt i Finder-sidofältet så visas dina filer, program, hämtade filer och mycket annat. Anpassa sidofältet och gör det ännu mer användbart.

Eller be Siri att hjälpa dig att hitta det du vill ha.

Fråga Siri. Säg något i stil med:

• ”Visa alla filer med namnet Utgifter”

• ”Öppna presentationen som jag skapade igår kväll”

• ”Visa grönmarkerade filer”

• ”Sök efter filer som Johan skickade förra veckan”

Kom åt allt överallt

Använd iCloud Drive till att lagra dina filer och mappar i Skrivbord och Dokument på iCloud. Du kan komma åt dem på en valfri Mac om du loggar in med samma Apple-ID.

Använd mappar… eller inte

Om du gillar att ordna filer i mappar kan du göra det. Det är enkelt att skapa nya mappar i mappen Dokument, på skrivbordet eller på iCloud Drive.

Du kan även ordna dina filer med taggar.

Välj din vy

Du kan välja vy för objekten i Finder-fönster. Du behöver t.ex. inte visa objekten i en lista – med Cover Flow kan du visuellt bläddra mellan dina filer och mappar.

Skicka via AirDrop

Du kan skicka en fil till en iOS-enhet eller Mac i närheten, direkt från Finder. Klicka på AirDrop i sidofältet när du vill komma igång. Mer information finns i Använd AirDrop till att skicka filer till enheter i närheten.

Du kan även markera en fil i Finder och sedan klicka på delningsknappen (eller använda Touch Bar) för att dela den via Mail, AirDrop, Meddelanden, Anteckningar med mera.