Använda en delad mapp med Time Machine

Du kan använda en delad mapp som målplats för en Time Machine-säkerhetskopia.

Ställa in en delad mapp för Time Machine-säkerhetskopiering

1. Välj Apple-menyn > Systeminställningar och klicka på Delning.

2. Markera kryssrutan Fildelning.

3. Klicka på lägg till-knappen längst ned i listan Delade mappar.

4. Navigera till och markera den mapp som du vill använda för delning och klicka på Lägg till.

5. Markera namnet på den delade mappen, klicka på Alternativ och kontrollera att Dela filer och mappar med SMB och Dela filer och mappar med AFP inte är markerade.

6. Kontroll-klicka på namnet på mappen och välj Avancerade alternativ.

7. Markera Dela som målplats för Time Machine.

8. Om du vill markerar du Begränsa säkerhetskopieringar till och anger en storlek.

9. Klicka på OK.