Ställa in och använda flera användare på din Apple TV

Växla mellan användarkonton genom att trycka på en knapp.

Anpassa din Apple TV-upplevelse

Med flera användare får du tillgång till egna anpassade rekommendationer och en egen Nästa-lista i Apple Music och Apple TV-appen, de appar du har köpt i App Store och spel från din Apple Arcade-prenumeration. Sedan kan nästa användare snabbt växla till sitt konto i Kontrollcenter för att se sitt eget innehåll.

Du kan också ändra vilka iCloud- och Game Center-konton som loggas in på din Apple TV.

Innan du börjar

Kontrollera följande innan du lägger till fler användare på din Apple TV:

Apple TV är inte tillgänglig i alla länder eller regioner.

Välj en metod för inställningen

• Använd Hem-appen om du vill att den nya användaren ska kunna styra dina HomeKit-tillbehör och alla Apple TV-enheter och HomePod-högtalare i ditt hem.
  • Använd din Apple TV om du vill att den nya användaren bara ska kunna styra den Apple TV du lägger till användaren.

Ställa in med Hem-appen

Bjud in en användare enligt följande steg och godkänn sedan en inbjudan.

Bjud in någon

1. Öppna Hem-appen på din iOS-enhet och tryck sedan på Hem .
  2. Tryck på Heminställningar och välj sedan ett hem om du har flera hem.
    • Tryck på Bjud in om användaren inte finns i din Hem-app. Ange det Apple-ID som användaren använder med iCloud och tryck sedan på Skicka inbjudan.
    • Om användaren du vill lägga till redan delar din Hem-app kan hen lägga till sig själv på din Apple TV. Tryck på Visa mig på Apple TV på användarens iOS-enhet.

Acceptera inbjudan

1. Öppna Hem-appen på din iOS-enhet och tryck sedan på Hem .
  2. Tryck på Heminställningar.
  3. Välj Godkänn och sedan Godkänn igen.
  4. Tryck på Klar.

Ställ in med din Apple TV

Så här lägger du till en användare.

1. Öppna Inställningar > Användare och konton > Lägg till ny användare på din Apple TV.
  2. Välj Fortsätt och sedan Ange ny.
  3. Låd den nya användaren ange sitt Apple-ID och lösenord för iTunes. Klicka sedan på Logga in.

Växla mellan användare

Växla mellan användarkonton för tillgång till ditt personliga innehåll i Apple TV-appen, Apple Music och App Store.

• Ta fram Kontrollcenter genom att hålla ned Apple TV-appen/Hem  på din Siri Remote. Välj användarkontot du vill växla till.

Ta bort en användare

Du kan när som helst ta bort en användare eller lämna en Apple TV.

• Ta bort en användare: Öppna Inställningar > Användare och konton > Aktuell användare på din Apple TV. Välj sedan användarkontot du vill ta bort. Klicka på [Användarens] konto > Ta bort användare från Apple TV.
  • Lämna en Apple TV: Inaktivera Visa mig på Apple TV.