Använda flera skärmar med din Mac Pro (2019)

Läs om hur du ansluter till flera skärmar (som skärmar med 4K, 5K och 6K) till din Mac Pro (2019) med Thunderbolt 3 och HDMI.

Du kan ansluta upp till tolv skärmar till din Mac Pro beroende på vilket grafikkort som är installerat. Välj ditt grafikkort för att se vilka portar som du kan använda för att ansluta dina skärmar:

Ansluta skärmar till Thunderbolt 3-portar på din Mac Pro

Du kan ansluta skärmar till Mac Pro och Radeon Pro MPX-modulen med HDMI- och Thunderbolt 3-portarna. Om din skärm har DisplayPort eller HDMI kan du använda en Thunderbolt 3-adapter för att ansluta till din skärm till Thunderbolt 3-portarna på din Mac Pro.

Du måste ha installerat minst en Radeon Pro MPX-modul för att kunna ansluta skärmar till Thunderbolt 3-portarna på ovansidan och baksidan av din Mac Pro. Om du inte har installerat en Radeon Pro MPX-modul kan du endast använda Thunderbolt 3-portarna på din Mac Pro till data och ström.

Skärmkonfigurationer som stöds

Beroende på vilket grafikkort som är installerat stöder Mac Pro följande skämkonfigurationer.

Skärmar med 6K

• Två Pro Display XDR-skärmar eller 6K-skärmar med upplösningen 6016 × 3384 vid 60 Hz när de ansluts till en Radeon Pro 580X MPX-modul, Radeon Pro Vega II MPX-modul eller Radeon Pro Vega II Duo MPX-modul.
  • Fyra Pro Display XDR-skärmar eller 6K-skärmar med upplösningen 6016 × 3384 vid 60 Hz när de ansluts till två Radeon Pro Vega II MPX-moduler.
  • Sex Pro Display XDR-skärmar eller 6K-skärmar med upplösningen 6016 × 3384 vid 60 Hz när de ansluts till två Radeon Pro Vega II Duo MPX-moduler

Skärmar med 5K

• Två 5K-skärmar med upplösningen 5120 × 2880 vid 60 Hz när de ansluts till en Radeon Pro 580X MPX-modul.
  • Tre 5K-skärmar med upplösningen 5120 × 2880 vid 60 Hz när de ansluts till en Radeon Pro Vega II MPX-modul.
  • Fyra 5K-skärmar med upplösningen 5120 × 2880 vid 60 Hz när de ansluts till en Radeon Pro Vega II Duo MPX-modul.
  • Sex 5K-skärmar med upplösningen 5120 × 2880 vid 60 Hz när de ansluts till två Radeon Pro Vega II MPX-moduler eller två Radeon Pro Vega II Duo MPX-moduler.

Skärmar med 4K

• Sex 4K-skärmar med upplösningen 3840 × 2160 vid 60 Hz när de ansluts till en Radeon Pro 580X MPX-modul eller en Radeon Pro Vega II MPX-modul.
  • Åtta 4K-skärmar med upplösningen 3840 × 2160 vid 60 Hz när de ansluts till en Radeon Pro Vega II Duo MPX-modul.
  • Tolv 4K-skärmar med upplösningen 3840 × 2160 vid 60 Hz när de ansluts till två Radeon Pro Vega II MPX-moduler eller två Radeon Pro Vega II Duo MPX-moduler.

Starta Mac Pro-datorn

När du startar Mac Pro-datorn tänds en ansluten bildskärm direkt. Övriga anslutna skärmar tänds upp när Mac-datorn är färdig med uppstarten. Om en eller flera skärmar inte tänds upp när uppstarten är klar, kontrollerar du att dina bildskärmar och andra skärmadaptrar är korrekt anslutna.

Om du använder Boot Camp och installerar ett AMD-grafikkort från tredje part kan du behöva använda andra drivrutiner från AMD i Windows.