Använda AMD-grafikkort med Microsoft Windows på Mac Pro (2019)

Grafikkort från AMD fungerar inte alltid i Microsoft Windows när en Apple MPX-modul och dess drivrutiner också är installerade.

Om du installerar ett vanligt grafikkort från AMD på din Mac Pro (2019) kan du stöta på följande symtom när du kör Microsoft Windows med Boot Camp:

• Ingen bild till bildskärmar som anslutits till AMD-grafikkortet du installerade

• Ingen bild till bildskärmar som anslutits till en Thunderbolt 3-port på din Mac

Om du vill använda ditt AMD-grafikkort från tredje part med Windows behöver du först ta bort Apple MPX-modulen och drivrutinerna enligt följande steg och sedan installera AMD-kortet och drivrutinerna.

Använd HDMI för bild vid behov

Om du redan har installerat ditt AMD-grafikkort och inte får någon bild till dina anslutna bildskärmar kan du använda HDMI för att få bild istället för att ta bort AMD-kortet:

1. Håll ned strömknappen på Mac-datorn i tio sekunder tills datorn stängs av.

2. Koppla bort alla bildskärmar från Mac-datorn och anslut sedan en bildskärm till MPX-modulens HDMI-port.

3. Starta Mac-datorn i Windows igen. Nu borde du ha bild till bildskärmen.

4. Följ stegen nedan i Microsoft Windows om du vill använda ditt AMD-grafikkort för bilden.

Ta bort MPX-modulen och drivrutinerna

1. Klicka på Program i Kontrollpanelen och klicka sedan på Program och funktioner.

2. Högerklicka på programmet som heter AMD Radeon Software och välj sedan Ändra.

3. Klicka på Komplett avinstallation och följ sedan anvisningarna på skärmen om hur man tar bort drivrutinerna.

4. Stäng av Mac-datorn och ta bort MPX-modulen.

När du har tagit bort MPX-modulen och drivrutinerna kan Thunderbolt 3-portarna på ovansidan och baksidan av Mac-datorn inte längre användas för bild.

Installera AMD-grafikkortet och drivrutinerna

1. Installera AMD-kortet om det inte redan är installerat.

2. Anslut bildskärmen till AMD-kortet.

3. Starta Mac-datorn i Windows.

4. Windows bör automatiskt uppmana dig att installera drivrutinerna till AMD-kortet. I annat fall kan du hämta och installera drivrutinerna från sidan Drivers & Support på AMD:s webbplats.

5. Starta om Mac-datorn i Windows.

Läs mer

Om du vill återgå till att använda MPX-modulen istället för AMD-kortet ska du göra i princip samma sak i Windows men i omvänd ordning:

1. Avinstallera drivrutinerna till AMD-kortet och starta om Mac-datorn.

2. Stäng av Mac-datorn. Installera sedan MPX-modulen och ta bort AMD-kortet.

3. Anslut bildskärmen till MPX-modulens HDMI-port och starta om Mac-datorn.

4. Hämta och installera AMD:s senaste grafikdrivrutiner för Mac Pro.

5. Starta om Mac-datorn. Nu kan du använda en annan videoport om du inte vill använda HDMI.

Läs mer om att använda PCIe-kort från tredje part i Mac Pro.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.