Uppdatera AMD-grafikdrivrutiner för Windows i Boot Camp

Läs om hur du hämtar och installerar Windows-grafikdrivrutiner i Boot Camp på Mac-modeller som använder AMD-grafikkort.

Om du använder Boot Camp för att köra Mac hittar du de senaste AMD-grafikdrivrutinerna på AMD.com. Kontrollera först att Mac-datorn stöds. Ta sedan reda på vilken AMD-drivrutinversion du har. Om du inte har den senaste versionen följer du anvisningarna för att uppdatera.

Kontrollera att Mac-datorn stöds

Det finns uppdaterade AMD-drivrutinpaket för följande Mac-modeller:

• MacBook Pro (Retina-skärm, 15 tum, mitten av 2015 och senare)*
  • iMac (Retina-skärm 4K, 21,5 tum, 2017)
  • iMac (Retina-skärm, 5K, 27 tum, sent 2014 och senare)
  • Mac Pro (sent 2013)

AMD-drivrutinspaketet har för närvarande inte stöd för iMac Pro. Se efter senare om det har kommit uppdateringar.

*  Om du har en MacBook Pro (15 tum, 2018) med Radeon Pro Vega-grafikprocessor är det senaste AMD-drivrutinpaketet installerat när du installerar Windows med Boot Camp. Just nu kräver den här MacBook Pro-modellen inte uppdateringsprocessen som beskrivs på den här sidan.

Kontrollera AMD-grafikdrivrutinens version

Så här tar du reda på vilken version du har:

1. Starta Mac i Windows.
  2. Öppna Radeon-inställningarna genom att högerklicka på skrivbordet och välja inställningarna för AMD Radeon. Du kan också klicka på symbolen för Radeon-inställningar i systemfältet eller välja AMD Radeon-inställningar från programmenyn.
  3. Gå till fliken System > fliken Programvara.
  4. Se efter vilken siffra som visas vid drivrutinpaketets version.

Jämför din nuvarande AMD-grafikdrivrutinversion med det senaste versionsnumret på AMD.com i steg 4 nedan.

Hämta och installera drivrutinerna

Följ anvisningarna nedan för att hämta och installera de senaste AMD-grafikdrivrutinerna:

1. I Windows går du till AMD-webbplatsen och klickar på Drivers & Support.
  2. Välj den drivrutin du behöver i listorna under ”or select your product from the list”:
    • Steg 1: Välj Graphics
    • Steg 2: Välj Mac Graphics
    • Steg 3: Välj Apple Boot Camp
  3. Klicka på Skicka.
  4. I resultaten som visas letar du reda på den version som har stöd för din Mac. Om den är nyare än din version (har ett högre nummer) klickar du på hämtningsknappen.
  5. Expandera den hämtade filen och öppna resultatmappen.
  6. Installera drivrutinerna genom att köra filen Setup.exe.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.