Identifiera din Mac Pro-modell

Använd den här informationen till att ta reda på vilken Mac Pro du har och var den hör hemma i historien om Mac Pro.

Det finns flera sätt att identifiera din Mac. Det enklaste är Om den här datorn, som du når genom att välja Om den här datorn från Apple-menyn  i det övre vänstra hörnet av skärmen. Det andra är appen Systeminformation. Läs om att identifiera en Mac med dessa verktyg.

Använd en av följande lösningar istället om du inte har din Mac eller om den inte startar:

• Leta upp serienumret på undersidan av din Mac, i närheten av bestämmelsemärkningarna. På tidigare Mac Pro-modeller är serienumret tryckt på datorns baksida, nedanför videoportarna. Det finns även på ursprungsförpackningen, i närheten av en streckkodsetikett. Du kan sedan ange serienumret på sidan Kontrollera din rätt till service och support för att hitta din modell.
  • Ursprungsförpackningen kan även ha ett Apple-artikelnummer, till exempel MLH12xx/A (”xx” är en variabel som skiljer sig beroende på land och region). Du kan matcha Apple-artikelnumret till ett i listan nedan för att hitta din modell.

Lista över Mac Pro-modeller

Mac Pro-modeller är organiserade efter året som de introducerades, med början från den senaste. Klicka på modellnamnet för detaljerad teknisk information.

Mac Pro-modeller som lanserades 2013 och senare kan köra den senaste versionen av macOS. För modeller som lanserades tidigare än 2013 anges det senaste kompatibla operativsystemet.

2019

Mac Pro (2019)
Modellidentifierare: MacPro7,1
Teknisk information: Mac Pro (2019)

Mac Pro (rack, 2019)
Modellidentifierare: MacPro7,1
Teknisk information: Mac Pro (rack, 2019)

2013

Mac Pro (sent 2013)
Modellidentifierare: MacPro6,1
Artikelnummer: ME253xx/A, MD878xx/A
Teknisk information: Mac Pro (sent 2013)

2012

Mac Pro (mitten av 2012)
Modellidentifierare: MacPro5,1
Artikelnummer: MD770xx/A, MD771xx/A
Senaste kompatibla operativsystem: macOS Mojave 10.14.6.*
Teknisk information: Mac Pro (mitten av 2012)

Mac Pro Server (mitten 2012)
Modellidentifierare: MacPro5,1
Artikelnummer: MD772xx/A
Senaste kompatibla operativsystem: macOS Mojave 10.14.6.*
Teknisk information: Mac Pro Server (mitten av 2012)

* Du behöver ett grafikkort med stöd för Metal för att kunna installera macOS Mojave på Mac Pro-modeller från 2012.

2010

Mac Pro (mitten av 2010)
Modellidentifierare: MacPro5,1
Artikelnummer: MC250xx/A, MC560xx/A, MC561xx/A
Senaste kompatibla operativsystem: macOS Mojave 10.14.6.*
Teknisk information: Mac Pro (mitten av 2010)

Mac Pro Server (mitten 2010)
Modellidentifierare: MacPro5,1
Artikelnummer: MC915xx/A
Senaste kompatibla operativsystem: macOS Mojave 10.14.6.*
Teknisk information: Mac Pro Server (mitten av 2010)

* Du behöver ett grafikkort med stöd för Metal för att kunna installera macOS Mojave på Mac Pro-modeller från 2010.

Mac Pro (tidigt 2009)
Modellidentifierare: MacPro4,1
Artikelnummer: MB871xx/A, MB535xx/A
Senaste kompatibla operativsystem: OS X El Capitan 10.11.6
Teknisk information: Mac Pro (tidigt 2009)