Installera macOS 10.14 Mojave på Mac Pro (mitten av 2010) och Mac Pro (mitten av 2012)

Läs om hur du förbereder din Mac Pro (mitten av 2010) eller Mac Pro (mitten av 2012) för macOS Mojave.

macOS Mojave kräver ett grafikkort som har stöd för Apple-tekniken Metal som gör att systemet och programmen effektivt kan utnyttja möjligheterna i dagens grafikprocessorer (GPU). GPU:erna i de grafikkort som Apple erbjöd i Mac Pro (mitten av 2010) och Mac Pro (mitten av 2012) har inte stöd för Metal. Därför kräver dessa system uppgraderade grafikkort för att kunna installera macOS Mojave.

På dessa Mac Pro-modeller måste du uppdatera till macOS High Sierra 10.13.6 och därefter se till att ditt grafikkort är kompatibelt innan du uppgraderar till macOS Mojave. Du måste även stänga av FileVault.

Uppdatera till macOS High Sierra 10.13.6

Först använder du Mac App Store för att uppdatera ditt operativsystem till macOS High Sierra 10.13.6. Uppgradera inte din Mac Pro (mitten av 2010) eller Mac Pro (mitten av 2012) till macOS Mojave från en macOS-version tidigare än 10.13.6.

Se till att ditt grafikkort fungerar med Mojave

Därefter kontrollerar du om grafikkortet i din Mac Pro är kompatibelt. Du kan använda Systeminformation för att se vilket grafikkort din Mac har:

1. Tryck och håll ned alternativtangenten medan du väljer Apple-menyn () > Systeminformation.

2. Välj Grafik/bildskärmar i sidofältet. Om ditt grafikkort är kompatibelt så ser du att det står Stöds intill raden Metal. Du kan även anteckna vilket grafikkort du har och se om det står i listan nedan.

De här grafikkorten från tredje part är kompatibla med Metal och macOS Mojave på Mac Pro (mitten av 2010) och Mac Pro (mitten av 2012):

• MSI Gaming Radeon RX 560 128-bitar 4 GB GDRR5

• SAPPHIRE Radeon PULSE RX 580 8 GB GDDR5

• SAPPHIRE Radeon HD 7950 Mac-version

• NVIDIA Quadro K5000 för Mac

• NVIDIA GeForce GTX 680 Mac-version

Vissa andra grafikkort från tredje part* som är baserade på följande GPU-familjer från AMD kan också vara kompatibla med macOS Mojave på Mac Pro (mitten av 2010) och Mac Pro (mitten av 2012):

• AMD Radeon RX 560

• AMD Radeon RX 570

• AMD Radeon RX 580

• AMD Radeon Pro WX 7100

• AMD Radeon RX Vega 56

• AMD Radeon RX Vega 64

• AMD Radeon Pro WX 9100

• AMD Radeon Frontier Edition

Om ditt grafikkort inte finns med i listan här ovan måste du installera ett i din Mac Pro som är kompatibelt med macOS Mojave. Behöver du ytterligare hjälp kontaktar du Apple-supporten.

* Hör med leverantören av ditt specifika grafikkort om kompatibilitet eftersom det kan variera på grafikkort från tredje part.

Stäng av FileVault och installera sedan macOS Mojave

Många grafikkort från tredje part visar inget på bildskärmen när macOS Mojave startar. Det gäller även Apple-logotypen och förloppsindikatorn för uppstart. Därför kan du inte logga in på ett system som använder FileVault, välja en annan startskiva innan din Mac startar upp macOS eller utföra vissa hårdvarufelsökning.

Du måste stänga av FileVault och sedan följa stegen för att hämta och installera macOS Mojave på din Mac Pro.

Läs mer

Om din Mac har mer än en startvolym med macOS installerad och du vill byta mellan operativsystemen, måste du använda panelen Startskiva i Systeminställningar. Du kan inte välja operativsystem vid uppstart genom att hålla ned Alternativ-tangenten på dessa modeller av Mac Pro.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.