Om Systeminformation på Mac

Med appen Systeminformation kan du se en sammanfattning över maskinvara, programvara och nätverk.

I Systeminformation finns detaljerade specifikationer och annan information om maskinvara och programvara på din Mac, inklusive nätverk och externa enheter. Om du har en engelsk version av OS X kan det vara bra att känna till att programmet i vissa versioner heter "System Profiler".

Välj Apple-menyn () > Om den här datorn om du vill få en översikt över din Mac, inklusive modell, processor, minne, serienummer och den version du har av macOS. Klicka på knappen Systemrapport om du vill se mer detaljerade uppgifter från Systeminformation.

Om du vill öppna Systeminformation direkt håller du ned alternativtangenten och väljer Apple-menyn () > Systeminformation. Du kan också hitta Systeminformation med Spotlight eller öppna det från mappen Verktygsprogram i mappen Program.

Systeminformation öppnar en systemrapport för din Mac:

Välj de objekt du vill få mer information om i sidofältet. Till exempel visar avsnittet Maskinvara serienumret för datorn, avsnittet Minne visar hur mycket RAM-minne som har installerats på varje intern minneskortplats och avsnittet Programvara visar vilken startskiva (startvolym) som används på den här datorn. Om du vill veta mer om nätverket kan du använda avsnittet Nätverk och Nätverksverktyg.

Om du vill att Systeminformation ska läsa upp serienumret går du till Arkiv > Läs upp serienumret.

Gå till Arkiv > Spara om du vill spara en kopia av systemrapporten.

Gå till Hjälp > Systeminformation Hjälp om du vill ha mer information om Systeminformation.