Om Systeminformation på din Mac

Med appen Systeminformation kan du se en sammanfattning över hårdvara, mjukvara och nätverk på din Mac.

I appen Systeminformation finns detaljerade specifikationer och annan information om hårdvara och mjukvara på din Mac, inklusive nätverk och externa enheter. Om du har en engelsk version av OS X kan det vara bra att känna till att appen i vissa versioner heter System Profiler.

Välj Apple-menyn  > Om denna Mac. Då öppnas en översikt över din Mac. Här finns information om Mac-modell, processor, minne, serienummer och vilken version du har av macOS. Klicka på knappen Systemrapport om du vill se mer detaljerade uppgifter från appen Systeminformation.

Om du vill öppna Systeminformation direkt håller du ned alternativtangenten och väljer Apple-menyn  > Systeminformation. Du kan också hitta Systeminformation med Spotlight eller öppna den från mappen Verktyg i mappen Appar.

Systeminformation öppnar en systemrapport för din Mac:

Välj de objekt du vill få mer information om i sidofältet. Till exempel:

• Avsnittet Hårdvara visar ditt Mac-serienummer
  • Avsnittet Minne visar hur mycket RAM-minne som är installerat i varje intern minneskortläsare.
  • Avsnittet Programvara visar vilken startskiva (startvolym) som din Mac använder.
  • Avsnittet Nätverk visar detaljer som din IP-adress, de anslutningar som du tillåtit i brandväggen i macOS, signalstyrkan hos närliggande wifi-nätverk och mycket mer.

Läs mer

• Om du vill att Systeminformation ska läsa upp serienumret går du till Arkiv > Läs upp serienumret.
  • Gå till Arkiv > Spara om du vill spara en kopia av systemrapporten.
  • Gå till Hjälp > Systeminformation Hjälp för att läsa mer om Systeminformation.