Uppdatera mjukvaran på Mac

macOS-uppdateringar förbättrar stabilitet, prestanda och säkerhet för din Mac och de innehåller uppdateringar för Safari, iTunes och andra program som ingår i macOS.

Skaffa uppdateringar för macOS Mojave

Om du redan har uppgraderat till macOS Mojave:

1. Välj Systeminställningar från Apple-menyn () och klicka sedan på Programuppdateringar för att kontrollera om det finns uppdateringar:
  2. Om det finns uppdateringar:
    • Klicka på Uppdatera nu för att installera alla tillgängliga uppdateringar.
    • Eller klicka på Mer info för att få information om varje uppdatering och välj specifika uppdateringar som du vill installera.
  3. När Programuppdatering anger att din Mac-dator är uppdaterad är macOS och alla dess program även uppdaterade. Det omfattar Safari, iTunes, Böcker, Meddelanden, Mail, Kalender, Bilder och FaceTime.

Om du vill installera macOS-uppdateringar automatiskt i framtiden, inklusive program som hämtats från App Store väljer du Håll datorn uppdaterad automatiskt. Din Mac anger när uppdateringar kräver att Mac-datorn startas om, så du kan alltid välja att installera dem senare.

Skaffa uppdateringar för tidigare versioner av macOS Mojave

Om du använder macOS High Sierra, Sierra, El Capitan eller en tidigare version av macOS:*

1. Öppna programmet App Store på din Mac.
  2. Klicka på Uppdateringar i verktygsfältet för App Store.
  3. Använd knappen Uppdatera för att hämta och installera alla uppdateringar som anges.
  4. När App Store inte visar fler uppdateringar är din version av macOS och alla dess program uppdaterade. Det omfattar SafariiTunes, iBooks, Meddelanden, Mail, Kalender, Bilder och FaceTime. Senare versioner är tillgängliga genom att uppgradera macOS.

Om du vill hämta uppdateringar automatiskt i framtiden väljer du Apple-menyn () > Systeminställningar, klickar på App Store och väljer sedan Hämta uppdateringar som nyligen blivit tillgängliga i bakgrunden. Din Mac anger när uppdateringar är redo att installeras.

* Om du använder OS X Lion eller Snow Leopard hämtar du OS X-uppdateringar genom att välja Programuppdatering från Apple-menyn.