Uppgradera programvaran på din Mac

Så uppdaterar du macOS och program från Mac App Store.

App Store-symbol

När du vill söka efter programuppdateringar till en Mac öppnar du App Store på din Mac och klickar sedan på Uppdateringar i verktygsfältet. Om uppdateringar är tillgängliga klickar du på uppdateringsknapparna för att hämta och installera dem.

Mac App Store visar uppdateringar för Mac och inte uppdateringar till iPhone, iPad eller iPod touch. Om du inte har App Store på din Mac kan du hämta uppdateringar genom att välja Programuppdateringar från Apple-menyn ().

Om en förväntad Mac-uppdatering inte visas:

• Installera alla uppdateringar som är tillgängliga och kontrollera sedan om det finns uppdateringar igen. Vissa uppdateringar visas endast efter installationen av andra uppdateringar och vissa uppdateringar ingår i andra uppdateringar. Till exempel visas inte uppdateringar till Safari eftersom de ingår i macOS-uppdateringar.
  • Du kan använda sökfältet i verktygsfältet.
  • Klicka på Köpt i verktygsfältet för att visa vilka appar du har från Mac App Store. Om du fick ett program från någon annanstans kontaktar du utvecklaren för att få uppdateringar.
  • Om du använder OS X Snow Leopard eller Lion skaffar du OS X-uppdateringar genom att välja Programuppdatering från Apple-menyn. Skaffa programuppdateringar från Mac App Store.

Läs mer

Läs om hur du uppdaterar till den senaste versionen av macOS, som omfattar den senaste versionen av Safari och Mac App Store.

Du kan ställa in dina inställningar för App Store till ”Hämta nya uppdateringar i bakgrunden.” Om du använder OS X El Capitan 10.11.5 eller senare omfattar de här uppdateringarna större och nyare versioner av macOS, till exempel macOS Sierra. På din Mac får du sedan notiser när uppdateringarna är klara att installeras.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.