Uppdatera mjukvaran på Mac

macOS-uppdateringar förbättrar stabilitet, prestanda och säkerhet för din Mac och de innehåller uppdateringar för Safari, iTunes och andra program som ingår i macOS.

Skaffa uppdateringar för macOS Mojave

Om du redan har uppgraderat till macOS Mojave följer du de här stegen för att hålla datorn uppdaterad:

1. Välj Systeminställningar från Apple-menyn () och klicka sedan på Programuppdateringar för att kontrollera om det finns uppdateringar.
  2. Om det finns tillgängliga uppdateringar klickar du på knappen Uppdatera nu för att installera dem. Eller klicka på Mer info för att få information om varje uppdatering och välj specifika uppdateringar som du vill installera.
    Egenskaper för programuppdateringar
  3. När Programuppdatering anger att din Mac-dator är uppdaterad är macOS och alla dess program även uppdaterade. Det omfattar Safari, iTunes, Böcker, Meddelanden, Mail, Kalender, Bilder och FaceTime.

Om du vill installera macOS-uppdateringar automatiskt i framtiden, inklusive program som hämtats från App Store väljer du Håll datorn uppdaterad automatiskt. Din Mac anger när uppdateringar kräver att den startas om, så du kan alltid välja att installera dem senare.

Skaffa uppdateringar för tidigare versioner av macOS Mojave

Om du använder en tidigare version av macOS, till exempel macOS High Sierra, Sierra, El Capitan eller tidigare*, följer du dessa steg för att hålla den uppdaterad:

1. Öppna programmet App Store på din Mac.
  2. Klicka på Uppdateringar i verktygsfältet för App Store.
  3. Använd knappen Uppdatera för att hämta och installera alla uppdateringar som anges.
  4. När App Store inte visar fler uppdateringar är din version av macOS och alla dess program uppdaterade. Det omfattar SafariiTunes, iBooks, Meddelanden, Mail, Kalender, Bilder och FaceTime. Senare versioner är tillgängliga genom att uppgradera macOS.

Om du vill hämta uppdateringar automatiskt i framtiden väljer du Apple-menyn () > Systeminställningar, klickar på App Store och väljer sedan Hämta uppdateringar som nyligen blivit tillgängliga i bakgrunden. Din Mac anger när uppdateringar är redo att installeras.

* Om du använder OS X Lion eller Snow Leopard hämtar du OS X-uppdateringar genom att välja Programuppdatering från Apple-menyn.

Så här hämtar du uppdateringar för iOS