Andra metoder för att säkerhetskopiera och återskapa filer

Time Machine är den inbyggda funktionen för säkerhetskopiering på din Mac, men du kan även använda andra metoder för att säkerhetskopiera och återskapa filer.

Oavsett om du använder Time Machine till att säkerhetskopiera din Mac kan du använda tredjepartsprogram och -tjänster för säkerhetskopiering från App Store eller andra källor.

Använda program från andra tillverkare

Vissa säkerhetskopieringsverktyg är designade för att säkerhetskopiera specifika typer av filer, som bilder eller e-post. Andra är designade för att säkerhetskopiera alla dina data. När du skapar en säkerhetskopia är det bäst att säkerhetskopiera till en annan disk, som en extern USB-enhet, Thunderbolt-enhet eller FireWire-enhet. Om du vill ha information om att använda ett verktyg för säkerhetskopiering till att säkerhetskopiera dina filer eller återskapa dem från en säkerhetskopia följer du anvisningarna i programmet.

Använda molnbaserade tjänster

Molnbaserade tjänster kräver inte att du ansluter en extern hårddisk till din Mac. Exempelvis iCloud kan automatiskt spara dina bilder, kalendrar, kontakter, anteckningar, lösenord med mera. Och det inkluderar iCloud Drive, som kan lagra dokument, skrivbordsfiler och andra filer som du väljer. Det enda som krävs för att komma åt dessa filer är att du är inloggad på iCloud. Andra molnbaserade tjänster är tillgängliga från tredje part.

Använda Finder till att dra filer

Du kan även säkerhetskopiera filer som dokument, bilder och filmer genom att helt enkelt dra dem till en annan disk, som en extern USB-enhet, Thunderbolt-enhet eller FireWire-enhet. När du vill återskapa dem behöver du bara dra tillbaka dem.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.