Vad är nytt i uppdateringarna för macOS Ventura?

Uppdateringar för macOS Ventura förbättrar din Mac-dators stabilitet, prestanda eller kompatibilitet och rekommenderas för alla macOS Ventura-användare.

Så här hämtar du dessa uppdateringar

Om säkerhetsinnehållet i dessa uppdateringar

Vad är nytt för företag i dessa uppdateringar

macOS Ventura 13.6.6

Den här uppdateringen innehåller viktiga buggkorrigeringar och rekommenderas till alla användare.

macOS Ventura 13.6.5

Den här uppdateringen innehåller viktiga säkerhetskorrigeringar och rekommenderas till alla användare.

macOS Ventura 13.6.4

Den här uppdateringen innehåller viktiga säkerhetskorrigeringar och rekommenderas till alla användare.

macOS Ventura 13.6.3

Den här uppdateringen innehåller viktiga säkerhetskorrigeringar och rekommenderas till alla användare.

macOS Ventura 13.6.2

Den här uppdateringen innehåller viktiga buggkorrigeringar och rekommenderas till alla användare.

macOS Ventura 13.6.1

Den här uppdateringen innehåller viktiga säkerhetskorrigeringar och rekommenderas till alla användare.

macOS Ventura 13.6

Den här uppdateringen innehåller viktiga säkerhetskorrigeringar och rekommenderas till alla användare.

macOS Ventura 13.5.2

Den här uppdateringen innehåller viktiga säkerhetskorrigeringar och rekommenderas till alla användare.

macOS Ventura 13.5.1

I macOS Ventura 13.5.1 åtgärdas ett problem i Systeminställningar som förhindrar att åtkomst till platsinformation visas.

macOS Ventura 13.5

Den här uppdateringen innehåller viktiga korrigeringsfiler och säkerhetsuppdateringar och rekommenderas till alla användare.

macOS Ventura 13.4.1

Den här uppdateringen innehåller viktiga säkerhetskorrigeringar och rekommenderas till alla användare.

macOS Ventura 13.4

macOS Ventura 13.4 innehåller följande förbättringar och korrigeringsfiler:

• Sportflöde i sidofältet på Apple News ger enkel tillgång till berättelser, resultat, tabellställningar och mer, för de lag och ligor du följer

• Mina sportresultat och schemakort i Apple News tar dig direkt till spelsidor där du kan hitta ytterligare information om specifika matcher

• Åtgärdar ett problem när automatisk upplåsning med Apple Watch inte loggar in dig på din Mac

• Åtgärdar ett Bluetooth-problem där tangentbord ansluter långsamt till Mac efter omstart

• Åtgärdar ett VoiceOver-problem med navigering till landmärken på webbsidor

• Åtgärdar ett problem där skärmtidsinställningar kan nollställas eller inte synkroniseras mellan alla enheter

Vissa funktioner är kanske inte tillgängliga i alla regioner eller på alla Apple-enheter.

macOS Ventura 13.3.1

macOS Ventura 13.3.1 innehåller viktiga korrigeringsfiler och säkerhetsuppdateringar för din Mac, inklusive:

• Emojin som trycker med händerna visar inte hudtonsvariationer

• Autoupplåsning av din Mac med Apple Watch kanske inte fungerar

macOS Ventura 13.3

Den här uppdateringen innehåller nya emojier tillsammans med andra förbättringar, buggfixar och säkerhetsuppdateringar för din Mac.

• 21 nya emojier, däribland djur, handgester och föremål är nu tillgängliga på emoji-tangentbordet

• Alternativet Ta bort bakgrund i Freeform isolerar automatiskt motivet i din bild

• Albumet för dubbletter av bilder utökar stödet för att upptäcka dubbletter av bilder och videor i ett delat iCloud-bildbibliotek

• Translitterationsstöd för gujarati-, punjabi- och urdu-tangentbord

• Nya tangentbordslayouter för Choctaw, Chickasaw, Akan, Hausa och Yoruba

• Hjälpmedelsinställning för att automatiskt dämpa videon när ljusblixtar eller stroboskopeffekter upptäcks

• VoiceOver-stöd för kartor i Väder-appen

• Åtgärdar ett problem där styrplattans gester ibland kan sluta svara

• Åtgärdar ett problem där Be att få köpa-förfrågningar från barn kanske inte visas på förälderns enhet

• Åtgärdar ett problem där VoiceOver kanske inte svarar efter att ha använt Finder

Vissa funktioner kanske inte är tillgängliga för alla regioner eller på alla Mac-modeller.

macOS Ventura 13.2.1

Den här uppdateringen tillhandahåller viktiga buggfixar och säkerhetsuppdateringar för din Mac.

macOS Ventura 13.2

Den här uppdateringen introducerar säkerhetsnycklar för Apple-ID och innehåller andra förbättringar och buggfixar för din Mac.

• Säkerhetsnycklar för Apple-ID gör att användare kan stärka säkerheten för sitt konto genom att kräva en fysisk säkerhetslösenkod för att logga in

• Åtgärdar ett problem i Freeform där vissa ritdrag skapade med Apple Pencil eller ditt finger kanske inte visas på delade tavlor

• Åtgärdar ett problem där VoiceOver kan sluta ge ljudfeedback medan du skriver

Vissa funktioner är kanske inte tillgängliga i alla regioner eller på alla Apple-enheter.

macOS Ventura 13.1

I macOS Ventura 13.1 introduceras Freeform, en ny app som utgör en fantastisk plats att hjärnstorma och förverkliga idéer. Den här versionen innehåller även Avancerat dataskydd för iCloud och andra funktioner och buggfixar för din Mac.

Freeform

• Freeform är en ny app för kreativt samarbete med vänner eller kollegor på Mac, iPad och iPhone

• På den flexibla arbetsytan kan du lägga till filer, bilder, kom-ihåg-lappar med mera

Avancerat dataskydd för iCloud

• Med det nya alternativet utökas antalet iCloud-datakategorier som skyddas med heltäckande kryptering till 23 – bland annat iCloud-säkerhetskopia, Anteckningar och Bilder – så att din information skyddas till och med vid dataintrång i molnet

Den här uppdateringen innehåller också följande förbättringar och buggfixar:

• Förbättrad sökning i Meddelanden så att du kan hitta bilder utifrån innehåll, till exempel en hund, bil eller person, eller text

• Deltagarpekare i Anteckningar så att du i realtid kan se när andra uppdaterar en delad anteckning

• Uppspelning av ljud i appen Hitta kan nu hjälpa dig att hitta exakt var närbelägna AirTags, etuin till AirPods Pro (2:a generationen) och Hitta-nätverkstillbehör befinner sig

• Åtgärdar ett problem som gjorde att vissa anteckningar inte synkroniserades med iCloud efter uppdateringar

• Åtgärdar ett problem med att man kan förlora inmatningar från tangentbord och mus i vissa appar och spel

Vissa funktioner är kanske inte tillgängliga i alla regioner eller på alla Apple-enheter.

macOS Ventura 13.0.1

Den här uppdateringen inkluderar buggfixar samt säkerhetsuppdateringar och rekommenderas för alla användare.

macOS Ventura 13.0

macOS Ventura gör de saker du gör mest på Mac ännu bättre, med stora uppdateringar av apparna du använder varje dag, inklusive Mail, Meddelanden och Safari. Du kan använda din iPhone som en webbkamera för din Mac med kontinuitetskameran. Det finns också ett helt nytt sätt att automatiskt ordna dina fönster med Blickfång. Och när du uppgraderar får du det senaste säkerhets- och integritetsskyddet för din Mac.

Mail

• Ångra skicka, schemalägg när e-post ska skickas, påminn mig och följ upp gör det ännu enklare att hålla koll på e-post

• Förbättrad sökning ger mer exakta, fullständiga resultat och ger förslag så snart du börjar skriva

Spotlight

• Stöd för Överblicka gör det enkelt att förhandsvisa filer genom att trycka på mellanslagstangenten på ett resultat

• Bildsökning hjälper dig att hitta bilder på webben och i Bilder, Meddelanden, Anteckningar och Finder

• Innehållsrika resultat för musiker, filmer, företag, sport med mera

Safari och nycklar

• Med delade flikgrupper kan du dela en uppsättning flikar med andra och se flikgruppen uppdateras direkt när ni arbetar tillsammans

• Nycklar erbjuder en enklare och säkrare inloggningsmetod som är utformad för att ersätta lösenord

Meddelanden

• Redigera ett meddelande, ångra skicka och markera som oläst gör vardagliga meddelanden enklare

• Med SharePlay i Meddelanden kan du ägna dig åt aktiviteter som att titta på film, lyssna på musik och mer med vänner medan du skickar meddelanden

• Samarbete ger ett enkelt sätt att bjuda in andra att samarbeta i en fil via meddelanden och få aktivitetsuppdateringar i tråden

Bilder

• Med Delat iCloud-bildbibliotek är det enkelt att dela bilder och videor med upp till fem familjemedlemmar i ett separat bibliotek som smidigt är integrerat i appen Bilder

Blickfång

• Blickfång ordnar automatiskt appar och fönster, placerar din aktiva app i mitten och andra öppna appar på vänster sida av skärmen

• Byt enkelt mellan appar genom att klicka på valfri öppen app till vänster på skärmen

• Gruppera appar tillsammans för att skapa uppsättningar med appar i Blickfång

• Snabb åtkomst till skrivbordet för att enkelt dra och släppa filer till appar i Blickfång

FaceTime

• Med Handoff i FaceTime kan du smidigt flytta FaceTime-samtal från din Mac till din iPhone eller iPad och tvärt om

Kontinuitetskamera

• Med Kontinuitetskamera kan du använda iPhone som en webbkamera för din dator när du har din iPhone nära din Mac och placerar den i ett stativ (iPhone XR och senare)

• Video- och ljuseffekter inkluderar porträttläge (iPhone XR och senare), Centrerat (iPhone 11 och senare) och Studioljus (iPhone 11 och senare)

• Bordsvisning använder ultravidvinkelkameran på iPhone för att visa vad som finns på ditt skrivbord under en videokonferens (iPhone 11 och senare)

Den här versionen innehåller även andra funktioner och förbättringar:

• Appen Klocka för Mac har världsklockor, timer och alarm, vilket ger en mer konsekvent upplevelse på alla dina Apple-enheter

• Appen Väder kommer till Mac, optimerad för den större skärmen och med uppslukande animationer, timprognoser och detaljerade väderkartor

• Lyft ämne från bakgrunden isolerar motivet för en bild så att du kan kopiera och klistra in den i appar som Mail och Meddelanden

• Fokusfilter döljer distraherande innehåll i appar som Kalender, Mail, Meddelanden, Safari och tredjepartsappar

• Systeminställningar har en uppdaterad design som är lättare att navigera och har ett nytt namn

• Snabbt säkerhetssvar levererar säkerhetsförbättringar till macOS ännu snabbare

• Direkttextning (beta) gör automatiskt om ljud till text för användare som är döva eller hörselnedsatta för att göra det lättare att kunna följa med i samtal och medieinnehåll (Mac med Apple-chip)

Vissa funktioner kanske inte är tillgängliga för alla regioner eller på alla Mac-modeller.